Sprijinul lui Elon Musk pentru Trump îndepărtează o mare companie europeană de Tesla / Rossmann oprește „imediat” achizițiile de vehicule produse de marca americană

tesla, rossman, elon musk, donald trump Sursa foto: Pexels

Lanțul german de farmacii Rossmann a anunțat că va înceta imediat achiziția de vehicule electrice Tesla pentru flota sa din cauza activităților politice ale directorului general Elon Musk, potrivit CNBC.

Această decizie vine după ce Musk a anunțat public că îl susține pe Donald Trump și a sprijinit grupul de campanie al acestuia, America PAC.

Rossmann a menționat un conflict între poziția politică a lui Musk și misiunea Tesla, subliniind că negarea schimbărilor climatice de către Trump contrazice obiectivul companiei de a promova protecția mediului prin intermediul vehiculelor electrice.

„Elon Musk nu face niciun secret din sprijinul său pentru Donald Trump”, a declarat Raoul Rossmann, un purtător de cuvânt al companiei, într-o declarație. „Trump a descris în mod repetat schimbările climatice ca fiind o farsă – această atitudine este în contrast puternic cu misiunea Tesla de a contribui la protecția mediului prin producția de mașini electrice”, a adăugat el.

Rossmann, care cumpără aproximativ 180 de vehicule electrice anual, semnalează că acțiunile politice ale lui Musk afectează reputația Tesla la nivel internațional. Susținerea lui Trump de către Musk și sprijinul său financiar pentru grupul politicianului au amplificat criticile la adresa Tesla, care se confruntă deja cu preocupări legate de practicile de mediu din Germania, unde fabrica Tesla din Brandenburg a fost vizată de proteste.

Tesla, care a deschis o fabrică în Brandenburg în 2022 și are un număr semnificativ de angajați în Germania, nu a comentat decizia companiei Rossmann.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.