Sindicaliștii care îi reprezintă pe angajații de la ONRC: “De la lansarea noii aplicații, angajații au fost suprasolicitați, au fost ținuți la birou până seara târziu, au efectuat sute de ore suplimentare”/ “Nu ne dorim să prestăm muncă suplimentară pentru ce au făcut alții prost”

onrc, registrul comertului Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Reprezentanții Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la
Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical – le-au recomandat angajaților ONRC să nu se dea curs solicitării conducerii instituției, care i-a chemat la muncă în ziua de sărbătoare legală din 15 august și ziua liberă de 16 august. Sindicaliștii vorbesc despre “o aplicație informatică făcută din birou, fără implicarea salariaților”, cu referire la noul sistem informatic care a dat bătăi de cap utilizatorilor în ultimele zile. Reprezentanții angajaților spun că, în ultimele săptămâni, de la lansarea noii aplicații, angajații au fost suprasolicitați, au fost ținuți la birou până seara târziu, au efectuat sute de ore suplimentare fără să fie pontate si implicit fără să le fie compensate cu timp liber corespunzător.

“Din ceea ce știu, câțiva colegi au fost la muncă, știu că sunt anumite judete în care nu au fost deloc. Majoritatea colegilor nu a mers. O parte dintre ei s-au dus din diverse motive, spre exemplu voiau să își ia liber în alte zile. Ideea este că noi nu ne dorim să prestăm muncă suplimentară pentru ce au făcut alții prost și mă refer aici la sistemul informatic. Iar dacă îți aduci aport la îmbunătățirea lucrurilor, trebuie să milităm pentru compensarea în bani. Conducerea a propus compensarea cu timp liber. La câte ore suplimentare au colegii în ultimul timp, nu știu când se vor mai da zile libere. Majoritatea registratoriloe lucrează deja peste program”, a declarat pentru Economedia Ionela Pietris, președinte SAONRC

CONTEXT. Valentina Burdescu, directorul general al Oficiului Național pentru Registrul Comerțului (ONRC), a trimis miercuri, 14 august, o adresă către directorii oficiilor Registrului Comerțului de pe lângă Tribunale prin care le cere să asigure servicii de permanență în zilele de 15 și 16 august, zile libere legal, pentru a rezolva fizic solicitările primite pe noua platformă digitală care funcționează cu dificultate, deși a costat aproape 40 milioane de euro.

Sindicaliștii protestează însă contra acestei metode de lucru.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

În ultimele săptămâni, de la lansarea noii aplicații, colegii noștri au fost suprasolicitați, au fost ținuți la birou până seara târziu, au efectuat sute de ore suplimentare fără să fie pontate si implicit fără să le fie compensate cu timp liber corespunzător. Nu mai vorbim despre faptul că directorul instituției a refuzat revendicările angajaților pentru contractul colectiv de muncă, care conțineau prevederi referitoare la modul de compensare a orelor suplimentare, inclusiv în cele efectuate în zile de sărbătoare legală”, a transmis sindicatul într-un comunicat de presă.

“Disprețul conducerii ONRC la adresa propriilor angajați se întoarce împotriva lor. Nu acceptăm să deconteze angajații incompetența conducerii ONRC. Nu mai acceptăm să se facă compromisuri pe spatele nostru. Nu mai acceptăm să fim apreciați doar când conducerea ONRC are un interes, iar când vine vorba despre salarizare și condiții de muncă să ni se spună că nu merităm”, spun reprezentanții SAONRC.

Despre problemele de la ONRC citiți mai multe aici:

EXCLUSIV Cum au de suferit oamenii de afaceri din cauza noului portal de la Registrul Comerțului: credite blocate, date publicate la liber / Softul funcționează prost, deși a costat 40 de milioane de euro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Ciolacu si Valentina au dat verdictul…. ESTRAORDINAR… restul … e tara plina de oameni rai…

  2. Și după ce vor fi rezolvate problemele de funcționare ale noii aplicații , cei care aveau spor de stat în popou ( ce frumos mă exprim ) ce vor mai reclama ? Câtă nerușinare ! Si Economica.ro le ține hangul . Bravo !

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.