Consiliul Concurenței a amendat 3 companii pentru că au trucat licitații publice și și-au împărțit procedurile de achiziție publică organizate de Agenția de Cadastru

cadastru Sursa Foto: granarii.ro

Consiliul Concurenţei anunță joi că a sancţionat companiile All Businesses Management SRL, Cityplan Studio SRL și Enterprise Software Development SRL cu amenzi în valoare totală de 1,361 milioane lei (aproximativ 270.000 euro) pentru trucarea unor licitații publice organizate de Agenţia Naţională de Cadastru și Publicitate Imobiliară şi anumite Oficii de Cadastru și Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa.

Autoritatea de concurență a constatat, în urma unei investigații, că cele trei companii au participat cu oferte trucate la 27 de proceduri de achiziție publică având ca obiect atribuirea contractelor de servicii de arhivare digitală și arhivare fizică a documentelor aflate în arhiva proprie, în perioada 2018-2020.

Consiliul Concurenței susține că cele trei firme și-au coordonat politicile comerciale, în vederea împărțirii procedurilor de achiziție publică, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, în perioada 2018-2020. Practic, companiile depuneau oferte în diverse forme de participare (în asociere, individual, subcontractant/terț susținător) fără a se suprapune între ele.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Amenzile au fost aplicate astfel:

  • All Businesses Management SRL – 1.203.925,51 lei;
  • Enterprise Software Development SRL – 127.243,71 lei;
  • Cityplan Studio SRL – 30.296,82 lei.

Cele trei companii nu s-au concurat în cadrul licitațiilor publice organizate de Agenţia Naţională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, scopul fiind de a-și maximiza șansele de câștig la un număr cât mai mare de proceduri și, implicit, de a-și majora profiturile. Mai mult, concurența dintre ele a fost înlocuită cu o formă de colaborare”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

De asemenea, pentru asigurarea unei concurențe reale în procesul de achiziție publică, Consiliul Concurenței recomandă Agenţiei Naţionale de Cadastru și Publicitate Imobiliară să formuleze cerințele într-o manieră care să stimuleze participarea la proceduri a unui număr cât mai mare mare de operatori care să se poată concura prin intermediul prețului ofertat și nu doar prin caracteristicile tehnice ale echipamentelor oferite.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Deci companiile asa fara nici un “spijin” din interior i’au atacat miseleste pe nevinovatii de la cadastru… Chiritoiu e pe prafuri clar…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.