România se numără printre țările cu cele mai mari creșteri din UE la prețurile producției industriale

productie, fabrica Sursa foto: Pexels

Prețurile producției industriale au crescut în iulie față de luna precedentă cu 0,8% atât în zona euro, cât și în UE, conform primelor estimări ale Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. În iunie 2024, prețurile producției industriale au crescut cu 0,6% atât în zona euro, cât și în UE. România se numără printre țările cu cele mai mari creșteri lunare și anuale ale prețurilor producției industriale

În iulie 2024, comparativ cu iulie 2023, prețurile producției industriale au scăzut cu 2,1% în zona euro și cu 1,9% în UE.

În zona euro, în iulie 2024, comparativ cu iunie 2024, prețurile producției industriale au scăzut cu 0,1% pentru bunurile intermediare, au crescut cu 2,8% pentru energie,au rămas stabile pentru bunurile de capital, au scăzut cu 0,1% pentru bunurile de consum durabile, au scăzut cu 0,1% pentru bunurile de consum nedurabile.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Prețurile în industria totală, cu excepția energiei, au scăzut cu 0,1%.

În UE, prețurile producției industriale au rămas stabile pentru bunurile intermediare, au crescut cu 2,5% pentru energie, au rămas stabile pentru bunurile de capital, au scăzut cu 0,1% pentru bunurile de consum durabile, au rămas stabile pentru bunurile de consum nedurabile.

Prețurile în industria totală, cu excepția energiei, au scăzut cu 0,1%.

Cele mai mari creșteri lunare ale prețurilor producției industriale au fost înregistrate în Bulgaria (+3,6%), Grecia (+2,9%) și România (+2,7%). Cele mai mari scăderi au fost observate în Suedia (-0,9%), Finlanda (-0,7%) și Austria (-0,2%).

În zona euro, în iulie 2024, comparativ cu iulie 2023, prețurile producției industriale au scăzut cu 1,2% pentru bunurile intermediare, au scăzut cu 6,9% pentru energie, au crescut cu 1,4% pentru bunurile de capital, au crescut cu 0,3% pentru bunurile de consum durabile, au crescut cu 1,0% pentru bunurile de consum nedurabile.

Prețurile în industria totală, cu excepția energiei, au crescut cu 0,2%.

În UE, prețurile producției industriale au scăzut cu 1,2% pentru bunurile intermediare, au scăzut cu 5,9% pentru energie, au crescut cu 1,5% pentru bunurile de capital, a crescut cu 0,2% pentru bunurile de consum durabile, au crescut cu 0,9% pentru bunurile de consum nedurabile.

Prețurile din totalul industriei, cu excepția energiei, au crescut cu 0,2%.

Cele mai mari scăderi anuale ale prețurilor producției industriale au fost înregistrate în Slovacia (-18,9%), Luxemburg (-6,7%) și Letonia (-6,0%). Cele mai mari creșteri au fost observate în Irlanda (+6,1%), România (+2,7%) și Portugalia (+2,0%).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: