Fabrica germană de baterii a Volkswagen va rămâne la jumătate din capacitatea planificată

VW ID.3 Sursa foto: Volkswagen

Filiala de baterii PowerCo a Volkswagen va construi deocamdată doar una dintre cele două linii de producție planificate la fabrica Salzgitter din Germania, a anunțat consiliul său de întreprindere, în timp ce sectorul se adaptează la încetinirea cererii de vehicule electrice, scrie Reuters.

Șeful tehnologic al grupului, Thomas Schmall, a prezentat joi, în cadrul unei reuniuni a personalului, un diapozitiv care arăta planurile pentru o singură linie de producție la uzină, totalizând o capacitate de 20 gigawați oră, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului de întreprindere.

Fabrica are spațiu pentru două linii, dar doar una este în construcție, planurile pentru o a doua fiind în așteptare.

„Aceasta este o declarație clară de război împotriva personalului fabricii”, a declarat purtătorul de cuvânt, deoarece lucrătorii se tem că a doua linie ar putea fi eliminată ca parte a unei campanii mai ample de reducere a costurilor în cadrul companiei.

Săptămâna aceasta au avut loc o serie de reuniuni ale personalului în toate fabricile constructorului auto, după ce luni acesta a făcut un anunț surpriză prin care amenința să închidă fabrici și să elimine garanțiile pentru locurile de muncă la marca sa Volkswagen, afirmând că are la dispoziție doar 1-2 ani pentru a „întoarce lucrurile”.

Volkswagen a declarat anterior că fabrica Salzgitter își va extinde treptat capacitatea la 40 gigawați oră pe an, dar nu a furnizat un calendar.

Un purtător de cuvânt al PowerCo a declarat că societatea intenționează în continuare să înceapă producția la Salzgitter în 2025, conform planului.

„Extinderea ulterioară a capacităților de producție va fi realizată în mod flexibil și în conformitate cu cererea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cele trei centrale anunțate de PowerCo din Salzgitter, Valencia (Spania) și Ontario (Canada) au o capacitate combinată de până la 170 gigawați oră.

Schmall a declarat luna trecută ziarului german FAS că centralele din Spania și Canada ar putea fi extinse, dar rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: