Ericsson a creat un joint-venture cu mai mulți operatori din telecomunicații, inclusiv Deutsche Telekom și Vodafone, pentru vânzarea de aplicații de rețea

ericsson Sursa foto: Dreamstime.com

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson a creat o nouă societate mixtă (joint-venture) pentru vânzarea de aplicații software de rețea cu mai mulți operatori de telecomunicații din diverse regiuni, a transmis joi compania într-un comunicat de presă, potrivit Reuters.

Aceasta a declarat că firmele cu care și-a unit forțele pentru a accelera adoptarea de programe tip Application Programming Interface (API) le includ pe Deutsche Telekom și Vodafone în Europa, Verizon și AT&T în SUA și Bharti Airtel și Reliance Jio în India.

Platformele de comunicații în cloud Vonage, cumpărată de Ericsson în 2022, și Google Cloud se vor alătura, de asemenea, inițiativei, arată compania suedeză.

Ericsson a încheiat deja în 2023 un parteneriat cu Deutsche Telekom pentru a oferi soluții API pentru operatori, permițându-le acestora să își lărgească baza de venituri, folosind Vonage.

Grupul suedez a cumpărat Vonage pentru 6,2 miliarde de dolari pentru a oferi operatorilor o platformă globală pentru API-uri. Cu toate acestea, Ericsson a trecut de atunci prin două deprecieri semnificative ale achiziției din cauza creșterii slabe a pieței.

În ciuda acestui fapt, Ericsson și-a afirmat angajamentul de a construi o astfel de platformă după ultima depreciere din iulie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.