Fabrica de Mobilă Demob din Baia Mare și-a cerut insolvența

fabrica de mobila Sursa foto: Supervizor.ro

Firma prin care antreprenorul Vasile Deacu (65 de ani) controlează fabrica de mobilă Demob din Baia Mare și-a cerut insolvența joi, 19 septembrie, scrie 2mNews.

Potrivit sursei citate, Demob SRL este a patra firmă din industria lemnului deținută de Deac care cere să fie pusă sub protecție din cauza dificultăților financiare, după falimentele și radierile companiilor Beteleguse Prod (în 2017), Grup BD (în 2024) și Făgetul Deac (în 2023). Ultima, cea mai mare firmă a sa, avea la data intrării în insolvență 117 angajați și o cifră de afaceri de aproape 11 milioane de lei, dar și datorii de peste 10 milioane de lei, fiind declarată în faliment în urma unei decizii din aprilie 2023.

În 2023, Demob a închis anul financiar cu o cifră de afaceri de 3,93 milioane de lei, marcând o scădere de 43% și un profit net de doar 9.640 lei, indicatori financiari realizați cu 20 de angajați, dar și cu datorii de 1,51 milioane de lei.

Grupul de firme din industria mobilei deținut de Deac, format până în urmă cu 2 ani din triunghiul Făgetul Deac – Demob – Grup BD, nu producea doar mobilier (inclusiv de grădină), ci și scări, balustrade, ferestre și uși din lemn stratificat, obloane, glafuri, pereți-cortină pe structura de lemn, placări șamd, parte din producție fiind destinată piețelor externe, produsele fiind livrate în Franța, Olanda, Belgia, Italia și Israel.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.