Turcii de la Ussuri Capital vor să atragă o finanțare de 60 de milioane de euro pentru o fabrică de oțel pe care o planifică în România

oțel Ussuri Capital Sursa foto: Ussuri Capital

Compania turcă de investiții Ussuri Capital, deținută de ucraineanul Roman Kurashev, a anunțat că a început procesul de atragere a unor investiții în valoare de 60 de milioane de euro, pentru a finanța o fabrică de producție de oțel laminat în România. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea de terenuri, dezvoltarea proiectului, achiziționarea de echipamente de bază și construirea complexului principal de producție.

În prima etapă, compania estimează investiții de capital de aproximativ 160 de milioane de euro – acestea sunt fondurile necesare pentru instalarea unei linii de decapare cu o capacitate de 400.000 t/an, a unui laminor la rece cu o capacitate de 250.000 t/an, a unei linii de galvanizare la cald (250.000 t/an) și a unor linii de acoperire color (130.000 tone/an).

Ussuri Capital se așteaptă la venituri de 324 de milioane de euro, EBITDA – de 38 de milioane de euro (marjă EBITDA de aproximativ 12%), free cash flow – de 30 de milioane de euro la doi ani după punerea în funcțiune a echipamentelor din prima etapă.

Directorul general al Ussuri Capital, Roman Kurashev, spune că compania caută să coopereze cu investitori care doresc să facă parte din transformarea industriei oțelului verde în Europa.

Ussuri Capital intenționează să construiască în România, o nouă fabrică pentru producția de produse laminate plate cu un nivel scăzut de emisii de carbon. În luna martie a acestui an, compania a finalizat un studiu preliminar de fezabilitate și a efectuat o inspecție completă a parcelelor de teren pe care poate fi amplasată producția. Proiectul este implementat de la zero, cea de-a doua etapă implicând construcția unui cuptor electric cu arc și a unui modul de turnare continuă. Fabrica va avea o capacitate de 1,2 milioane de tone de oțel pe an și o linie de turnare continuă a benzilor cu o capacitate de 1,2 milioane de tone de bobine laminate la cald pe an. În procesul de producție vor fi utilizate deșeuri locale.

Ussuri Capital este un vehicul investițional creat pentru dezvoltarea de proiecte greenfield care vizează producția de bobine de oțel de înaltă calitate. Compania a fost fondată în 2023 și se prezintă ca fiind o firmă de investiții axată pe dezvoltarea de proiecte în industria siderurgică.

Ussuri Capital este înregistrată în Turcia și condusă de ucraineanul Roman Kurashev. Kurashev a deținut, din 2006 până în 2021, diverse roluri de strategie și comerciale senior la Metinvest Holding, unul dintre cei mai mari producători de oțel și furnizori de peleți din Europa. În 2016, el a co-fondat grupul Kovlar, cel mai mare furnizor ucrainean de soluții de protecție împotriva incendiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.