Ministrul Energiei, în context de vreme extremă: “Ne pregătim în mod special pentru provocările care vor apărea din nou în zona Galați/ Electrica a luat măsuri speciale pentru protejarea stației de la Pechea”

furtuna pixabay Sursa foto: Pixabay

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susține că Dispecerul Energetic Național și operatorii de transport și distribuție s-au mobilizat pentru a face față situațiilor care vor apărea pe parcursul acestor zile. Precizarea a venit duminică dimineața, după o reuniune a Comandamentului energetic, convocat pentru pregătirea sistemului energetic național în contextul condițiilor meteorologice deosebite anunțate.

“Operatorii de distribuție au echipe suplimentare de intervenție, stocuri de materiale pregătite (inclusiv stâlpi pentru eventuale înlocuiri), operatori adiționali de call center — totul pentru a putea răspunde cât mai rapid la provocările apărute și pentru a restabili în timpul cel mai scurt alimentarea cu energie electrică și gaze a gospodăriilor”, a transmis Burduja, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

“Vestea bună este că, la această oră (12.00, n.red.), nu avem probleme de funcționare a sistemului, nici la nivelul rețelei de transport, nici la nivelul rețelelor de distribuție, nici la nivelul marilor producători. Există câteva incidente și deranjamente pe liniile de medie și de joasă tensiune, în limitele unei zile obișnuite de lucru. Monitorizăm situația prin comandamente constituite la nivelul fiecărei entități.
Ne pregătim în mod special pentru provocările care vor apărea din nou, din păcate, în zona Galați. Electrica (DEER) a luat măsuri speciale pentru protejarea stației de la Pechea, care a mai fost afectată și la precedentele inundații”, a transmis ministrul.

La solicitarea operatorilor de distribuție, acesta a mai atras atenția autorităților locale asupra importanței toaletării la timp a copacilor. “Avem multe situații semnalate, mai ales în zonele urbane, în care lipsa îngrijirii arborilor în proximitatea rețelelor electrice cauzează incidente și avarii semnificative la nivelul liniilor de joasă și de medie tensiune. În mod evident, aceste acțiuni trebuie întreprinse din timp, preventiv”, a menționat Burduja.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.