Stellantis va prelungi oprirea producției de Fiat 500 electric din cauza cererii scăzute

Fiat 500 electric Sursa foto: Facebook/ Fiat România

Stellantis va prelungi suspendarea producției mașinii sale electrice de oraș Fiat 500 până la 1 noiembrie din cauza cererii scăzute, a declarat marți producătorul auto, potrivit Reuters.

Mașina este produsă la fabrica istorică Mirafiori a Stellantis din Torino, nordul Italiei. Compania a declarat anterior că producția modelului a fost oprită până la 11 octombrie.

Stellantis a spus sindicatelor că piața mașinilor electrice din Europa este „în mare dificultate”, se arată într-o declarație.

O încetinire globală a vânzărilor de vehicule electrice (VE), parțial din cauza politicilor divergente privind stimulentele ecologice, a forțat producătorii auto din întreaga lume să își ajusteze planurile privind vehiculele electrice.

În ciuda opririi temporare a producției, Stellantis și-a reiterat planul de a investi 100 de milioane de euro  în Fiat 500e cu o baterie de înaltă performanță, în timp ce de la începutul anului 2006 va începe să producă noul 500 Hybrid.

La începutul acestui an, Italia a lansat un plan în valoare de 1 miliard de dolari pentru a ajuta șoferii să treacă la vehicule mai curate, cu subvenții pentru achiziționarea de mașini complet electrice.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.