Conducerea Commerzbank “susţine pe deplin strategia sa construită pe independenţă”, transmite noul CEO al băncii vizate de UniCredit pentru preluare

Commerzbank

Conducerea Commerzbank susţine pe deplin strategia sa construită pe independenţă, a declarat marţi directorul general Bettina Orlopp, aflată de curând la conducerea băncii germane care este curtată de grupul bancar italian UniCredit, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Orlopp a spus că UniCredit, care a luat un pachet de acţiuni la a doua mare bancă din Germania, luna trecută, ar putea dori mai mult de la Commerzbank, adăugând că ”nu a fost ceva ce am ales”.

Ea a făcut aceste comentarii într-o declaraţie video adresată personalului la câteva zile după întâlnirea cu CEO-ul UniCredit, Andrea Orcel.

A doua cea mai mare bancă a Italiei face presiuni pentru o relaţie, în timp ce Commerzbank şi-a perfecţionat apărarea împotriva acestei intenţii.

”Fiţi siguri că lucrăm neobosit cu o echipă puternică de experţi pentru a găsi cea mai bună modalitate de a trata cu UniCredit acum şi în viitor. Dacă primim propuneri externe, le vom evalua profesional şi corect, ţinând cont de interesele tuturor părţilor interesate…”, a spus ea, potrivit unei transcrieri a videoclipului văzut de Reuters, a spus ea.

UniCredit a surprins Commerzbank atunci când a câştigat un pachet de 9% la aceasta, spunând că intenţionează să cumpere mai multe acţiuni dacă va obţine autorizaţia de reglementare, în timp ce făcea presiuni pentru discuţii pentru a explora o legătură.

Mişcarea băncii italiene este cea mai ambiţioasă încercare de fuziune a băncilor paneuropene, dar se confruntă cu obstacole politice considerabile în Germania, înaintea alegerilor naţionale.

Conducerea Commerzbank, angajaţii şi cancelarul naţiunii, Olaf Scholz, şi-au exprimat cu toţii opoziţia faţă de o potenţială preluare, dar cel puţin un mare investitor şi unii lideri de afaceri sunt în favoarea discuţiilor.

Orcel, care este mult timp interesat de o relaţie cu Commerzbank, a spus săptămâna trecută că ar fi cel mai bun rezultat.

În mesajul său adresat personalului, Orlopp i-a îndemnat pe angajaţi să lucreze ”cu calm şi concentrare”, adăugând că este nevoie ”mai mult ca oricând” de a sta împreună.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.