Date Eurostat: Prețurile locuințelor din UE au crescut cu 2,9% în trimestrul II față de aceeași perioadă a anului trecut. În România majorarea a fost de 6,8%

casa locuinta bani

În trimestrul II 2024, prețurile locuințelor, măsurate prin indicele prețurilor locuințelor, au crescut cu 1,3% în zona euro și cu 2,9% în UE comparativ cu același trimestru al anului precedent, arată datele Eurostat, biroul statistic al uniunii. În primul trimestru din 2024, prețurile locuințelor au scăzut cu 0,3% în zona euro și au crescut cu 1,5% în UE. Aceste cifre provin de la Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. În România, față de acum un an prețurile erau cu 6,8% mai mari în trimestrul II.

Comparativ cu primul trimestru din 2024, prețurile locuințelor au crescut cu 1,8% în zona euro și cu 1,9% în UE în al doilea trimestru din 2024.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, șase au înregistrat o scădere anuală a prețurilor locuințelor în al doilea trimestru din 2024, iar douăzeci au înregistrat o creștere anuală. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Luxemburg (-8,3%), Finlanda (-4,8%) și Franța (-4,6%), în timp ce cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Polonia (+17,7%), Bulgaria (+15,1%), Lituania (+10,4%) și Croația (+10,0%). În România, față de acum un an prețurile erau cu 6,8% mai mari în trimestrul II. Față de trimestrul precedent, majorarea a fost de 0,5%.

Comparativ cu trimestrul precedent, prețurile au scăzut în două state membre, au rămas stabile într-unul (Ungaria) și au crescut în douăzeci și trei de state membre. Scăderile au fost înregistrate în Franța și Belgia (ambele -0,2%), în timp ce cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Croația (+4,3%), Portugalia (+3,9%) și Spania (+3,6%).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.