Date Eurostat: Prețurile locuințelor din UE au crescut cu 2,9% în trimestrul II față de aceeași perioadă a anului trecut. În România majorarea a fost de 6,8%

casa locuinta bani

În trimestrul II 2024, prețurile locuințelor, măsurate prin indicele prețurilor locuințelor, au crescut cu 1,3% în zona euro și cu 2,9% în UE comparativ cu același trimestru al anului precedent, arată datele Eurostat, biroul statistic al uniunii. În primul trimestru din 2024, prețurile locuințelor au scăzut cu 0,3% în zona euro și au crescut cu 1,5% în UE. Aceste cifre provin de la Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. În România, față de acum un an prețurile erau cu 6,8% mai mari în trimestrul II.

Comparativ cu primul trimestru din 2024, prețurile locuințelor au crescut cu 1,8% în zona euro și cu 1,9% în UE în al doilea trimestru din 2024.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, șase au înregistrat o scădere anuală a prețurilor locuințelor în al doilea trimestru din 2024, iar douăzeci au înregistrat o creștere anuală. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Luxemburg (-8,3%), Finlanda (-4,8%) și Franța (-4,6%), în timp ce cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Polonia (+17,7%), Bulgaria (+15,1%), Lituania (+10,4%) și Croația (+10,0%). În România, față de acum un an prețurile erau cu 6,8% mai mari în trimestrul II. Față de trimestrul precedent, majorarea a fost de 0,5%.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Comparativ cu trimestrul precedent, prețurile au scăzut în două state membre, au rămas stabile într-unul (Ungaria) și au crescut în douăzeci și trei de state membre. Scăderile au fost înregistrate în Franța și Belgia (ambele -0,2%), în timp ce cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Croația (+4,3%), Portugalia (+3,9%) și Spania (+3,6%).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: