Pilonul 2 de pensii private a depășit pragul de 30 miliarde euro active, dintre care aproape o treime reprezintă câștigul net adus de investiții

bani economii pusculita financiar Sursa foto: Pexels / Maitree Rimthong

Pilonul 2 de pensii din România a ajuns la active nete administrate în valoare de 150 miliarde de lei (30 miliarde de euro), de la înființarea în anul 2008, dintre care aproape o treime reprezintă câștigul net adus de investiții, anunță Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR). Amintim că un român contribuie lunar cu câte 4,75% din salariu la pensiile private Pilonul 2.

Asociația a lansat și un site, www.pilonul2.ro, unde românii pot să își verifice simplu și rapid apartenența la un fond de pensii private, precum și valoarea contului personal. În prezent, doar unul din opt români este conectat digital la Pilonul 2, verificandu-și online contul de pensie privată.

La Pilonul 2 sunt înscriși 8,2 milioane de români, adică marea majoritate a populației active a țării, dintre care jumătate (peste 4 milioane) contribuie regulat, lună de lună. Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populației, după depozitele bancare. Pentru cea mai mare parte a populației, Pilonul 2 reprezintă de altfel singura sursa de acumulare financiară pe termen lung, în special în cazul românilor cu venituri mici, care au dificultăți să economisească prin alte instrumente.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.