Experții auto spun să nu cumpărați aceste 4 tipuri de mașini, care în timp vor ajunge să coste o avere

masini, parc auto Sursa foto: Pixabay

Mașinile europene sunt adesea căutate datorită ingineriei lor inovatoare și experienței unice de condus pe care acestea le oferă, dar investiția făcută în cazul unora dintre ele poate să nu fie profitabilă de fiecare dată, scrie GOBankingRates.

Costul fiecărei mașini diferă, fiecare mașină are un preț inițial, cel plătit la reprezentanță plus costurile recurente. Iar, adesea, costurile recurente ale unei mașini te pot lua prin surprindere. Fiabilitatea, întreținerea, eficiența consumului de combustibil și valoarea revânzării sunt, toate, costuri care trebuie luate în considerare, în timp.

Experții auto au identificat 4 tipuri de mașini europene care, deși par atractive, nu sunt o investiție prea profitabilă în timp.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Land Rover Range Rover

Land Rover
Sursa foto: Land Rover

Range Rover, recunoscut ca un simbol al luxului britanic și al condusului off-road, nu este o mașină atât de fiabilă pe cât pare. Fiabilitatea acestei mașini este destul de slabă.

„Cel mai aproape ca gama Range Rover să fie fiabilă a fost fie în anii 1970, fie în 2001, când a deținut un motor diesel BMW M57”, a declarat Evaldas Zabitis, expert la carVertical.com. „Aceste SUV-uri luxoase sunt predispuse la tot felul de probleme, de la coșmaruri electrice la defecțiuni ale suspensiei. În plus, majoritatea problemelor Range Rover necesită mult timp și expertize specializate pentru a fi diagnosticate și reparate, ceea ce duce la costuri enorme de întreținere”, a adăugat el.

Mini Cooper

Mini Cooper
Sursa foto: Mini Cooper

La prima vedere, Mini Cooperul pare să fie o alegere distractivă și economică. Este un model  clasic, compact și foarte plăcut de condus. Totuși, este foarte importantă generația mașinii pe care o alegeți.

„Modelele din prima și a doua generație (anterioare anului 2013) sunt destul de dezamăgitoare în ceea ce privește fiabilitatea, iar cele mai multe probleme sunt cauzate de motoarele Prince și Tritec. Proiectarea lor defectuoasă duce adesea la acumularea excesivă de carbon, defectarea pompei de combustibil, uzura prematură a lanțului de distribuție și diverse scurgeri. A treia generație Mini Cooper a fost echipată cu motoare BMW, care sunt mult mai durabile”, a declarat Zabitis.

Deși nu pare, costurile de întreținere pentru un Mini Cooper pot fi extrem de ridicate. Iar fiabilitatea este o problemă care în timp afectează multe modele Mini Cooper.

„Peste câțiva ani, costurile de funcționare pot face ca până și un Porsche să pară mai accesibil decât un Mini Cooper. Ingineria complexă și nevoia de service specializat pentru această mașină contribuie la aceste cheltuieli ridicate”, a declarat expertul auto AI de la AutoEasy.com, fondat de Daniel Yuabov.

Mercedes-Benz S-Class

Sursa foto: Mercedes-benz.ro

Mercedes-Benz S-Class poate fi întruchiparea unei limuzine de lux. Dar deținerea unei astfel de mașini poate să devină costisitoare. Ea este cunoscută pentru costurile ridicate de întreținere din cauza caracteristicilor sale avansate și complexe. Modelul necesită revizii regulate, ceea ce duce la costuri ridicate.

„Gama S-Class este una dintre cele mai luxoase de pe piață, dar modelele S-Class se vor confrunta, în timp, cu o lipsă de apreciere, din cauza costurilor de întreținere insuportabile și a tehnologiei complicate”, a declarat Zabitis. „Fiecare model nou S-Class beneficiază de cea mai recentă și mai nebunească tehnologie auto, dar aceasta nu îmbătrânește bine și nu este testată în timp, creând astfel diverse probleme mai târziu. De exemplu, S-Class din 1998 a fost primul Mercedes-Benz care a primit o suspensie pneumatică Airmatic, care a devenit curând una dintre cele mai mari probleme ale acelui model. Cu toate acestea, Mercedes a îmbunătățit semnificativ sistemul Airmatic în modelele ulterioare”, a declarat Zabitis.

Modelul S-Class oferă o experiență de lux, dar dacă vă gândiți să cumpărați unul, e important să luați în calcul și dacă sunteți pregătit să vă asumați costurile ulterioare.

Volkswagen ID.4

Sursa foto: www.volkswagen.ro

Automobilele electrice sunt considerate o investiție bună, inițial având costuri de proprietate mai mici, dar Volkswagen ID.4 poate fi mai scump de întreținut pe termen lung decât celelalte.

„Chiar dacă ID.4 a fost introdus în 2020, are deja peste o duzină de reclamații de siguranță și o mulțime de probleme comune, cum ar fi un sistemul infotainment întârziat sau care nu funcționează, încărcare problematică și componente slabe ale suspensiei. J.D. Power a acordat ID.4 2024 un rating de fiabilitate trist de 54/100”, a declarat Zabitis.

În cazul acestui model, înlocuirea bateriei ar trebui luată în calcul. Cu toate că Volkswagen oferă o garanție pentru baterie, odată ce aceasta expiră, s-ar putea să vă confruntați cu o cheltuială uriașă atunci când bateria se degradează și trebuie înlocuită.

Mașinile de lux îți oferă foarte multe avantaje atât pe scara socială cât și în viața personală. Însă, dacă vrei să te alegi cu o investiție, nu cu o avere cheltuită doar pe întreținerea automobilului tău, ar fi util să iei în calcul cât de costisitor ajunge acesta în timp.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: