Aplicația TikTok nu va mai fi disponibilă pentru utilizatorii din SUA începând cu 19 ianuarie pentru cel puțin o lună din cauza unor măsuri federale ce urmează să intre în vigoare, a raportat marți The Information. Măsurile federale ce urmează să intre în vigoare provin din cauză că în luna aprilie a anului trecut, președintele Joe Biden a semnat o lege prin care Bytedance, compania mamă TikTok era obligată să vândă activele din SUA până la 19 ianuarie 2025 sau să se confrunte cu o interdicție la nivel național, relatează Reuteres. Luni, democratul din Massachusetts a introdus legea Extinderea termenului limită TikTok, cu scopul de a preveni închiderea platformei.
Potrivit Reuters, TikTok a declarat într-un document depus în instanță luna trecută că estimează că o treime din cei 170 de milioane de americani care utilizează aplicația sa nu vor mai accesa platforma dacă interdicția va dura o lună.
Totuși, legea ar impune o interdicție doar pentru noile descărcări TikTok de pe magazinele de aplicații Apple sau Google în timp ce utilizatorilor existenți le-ar fi permis să continue să utilizeze aplicația, dar doar pentru o anumită perioadă.
Companiile au solicitat, cel puțin, o amânare a punerii în aplicare a acestei legi, despre care afirmă că încalcă Primul Amendament al Constituției SUA, care protejează libertatea de exprimare împotriva constrângerilor guvernamentale.
Conform planului TikTok, persoanele care încearcă să deschidă aplicația vor vedea un mesaj pop-up care le va direcționa către un site web cu informații despre interdicție, conform raportului, care citează persoane familiarizate cu problema.
De asemenea, TikTok intenționează să ofere utilizatorilor opțiunea de a își descărca toate datele, astfel încât aceștia să poată lua cu ei o copie a informațiilor lor personale, potrivit raportului.
Senatorul Ed Markey prezintă un proiect de lege pentru a amâna termenul de interzicere a TikTok
Luni, democratul din Massachusetts a introdus legea Extinderea termenului limită TikTok, cu scopul de a preveni închiderea platformei, care ar putea perturba viața a 170 de milioane de utilizatori americani, conform Forbes.
Markey avertizează că „miza este mare”, deoarece o interdicție bruscă ar bulversa un „ecosistem informațional și cultural unic”. El a propus prelungirea termenului cu 270 de zile.