Facebook, deţinută de Meta Platforms, X, a lui Elon Musk, YouTube, parte a Google, şi alte companii tehnologice au convenit să facă mai mult pentru a aborda discursul instigator la ură online, conform unui cod de conduită actualizat, care va fi acum integrat în regulile tehnologice ale UE, a declarat luni Comisia Europeană, citată de Reuters, transmite News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Alţi semnatari ai codului voluntar instituit în mai 2016 sunt Dailymotion, Instagram, Jeuxvideo.com, LinkedIn, serviciile pentru consumatori găzduite de Microsoft, Snapchat, Rakuten Viber, TikTok şi Twitch.

”În Europa nu există loc pentru ura ilegală, fie offline, fie online. Salut angajamentul părţilor interesate faţă de un cod de conduită consolidat în temeiul Digital Services Act (DSA)”, a declarat comisarul UE pentru tehnologie Henna Virkkunen.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

DSA cere companiilor de tehnologie să facă mai mult pentru a combate conţinutul ilegal şi dăunător de pe platformele lor. Conformitatea cu codul actualizat ar putea influenţa aplicarea legii de către autorităţile de reglementare, au spus oficialii UE.

Conform codului revizuit, companiile s-au angajat să permită entităţilor non-profit sau publice cu expertiză în discursul ilegal de ură să monitorizeze modul în care examinează notificările privind discursul instigator la ură şi să evalueze cel puţin două treimi din aceste notificări primite de la acestea în termen de 24 de ore.

Companiile vor lua, de asemenea, măsuri, cum ar fi utilizarea instrumentelor de detectare automată pentru a reduce discursul instigator la ură pe platformele lor şi vor furniza informaţii despre rolul sistemelor de recomandare şi raza organică şi algoritmică a conţinutului ilegal înainte de eliminarea acestuia. Ele vor prezenta date la nivel de ţară, defalcate în funcţie de clasificarea internă a discursului instigator la ură, cum ar fi rasa, etnia, religia, identitatea de gen sau orientarea sexuală.