ADR: Se lansează Sistemul Naţional de Interoperabilitate. Primul flux care va fi disponibil în această aplicaţie va fi cel de emitere a certificatului de atestare fiscală pentru primăriile din Bucureşti.

anaf, calculator anaf, spv Sursa foto: ANAF/Facebook

Sistemul Naţional de Interoperabilitate va avea un prim flux live în săptămânile următoare, destinat emiterii certificatului de atestare fiscală pentru primăriile din Bucureşti, a declarat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, citat de Agerpres. Acesta a participat la  evenimentul “Ghişeul.ro – 10 ani de plăţi online”.

“Un prim flux (al sistemului de interoperabilitate, n.r.) va fi live în săptămânile ce urmează. În acest moment acest sistem de interoperabilitate se află în stadiul de testare a performanţelor şi securităţii. Autoritatea pentru Digitalizarea României nu lansează pe piaţă aplicaţii care să nu fie testate înainte. Nu vrem să avem un precedent şi nu vrem ca aplicaţia să pice după prima utilizare. În momentul de faţă, această aplicaţie este dezvoltată sută la sută şi se va numi Sistemul Naţional de Interoperabilitate. Primul flux care va fi disponibil în această aplicaţie va fi cel de emitere a certificatului de atestare fiscală pentru primăriile din Bucureşti. Vom începe cu Primăria Sectorului 6, vom continua cu Primăria Sectorului 1, Primăria Sectorului 3, Primăria Sectorului 4 şi cu Primăria Sectorului 2″. Ne dorim ca acest sistem de interoperabilitate să fie un hub pentru tot ceea se înseamnă baze de date gestionate de instituţii publice din România. Rolul este de nu mai forţa cetăţenii din România să furnizeze documente pe care deja alte instituţii le stochează, electronic sau fizic”, a spus Oprea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

În viziunea şefului ADR, transformarea digitală nu înseamnă cloud guvernamental, acesta fiind doar un instrument prin care România se poate transforma digital.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

“Am auzit în multe intervenţii publice că transformarea digitală înseamnă cloud-ul guvernamental. Nu, transformare digitală nu înseamnă doar cloud-ul guvernamental. Cloud-ul guvernamental este un instrument prin care transformăm digital România. Unul din procesele cele mai importante pentru a accelera transformarea digitală în România a fost dus la bun sfârşit de Autoritatea pentru Digitalizarea României în data de 22 septembrie, mai exact inventarierea serviciilor publice furnizate de instituţiile centrale din România. Pe 15 octombrie vom veni şi cu o inventariere calitativă. Am constatat că la nivel central administraţia publică din România furnizează 1.900 de servicii publice. Încă nu ştiu dacă statul român ştie câţi angajaţi are… Noi am rupt pisica-n două începând din luna noiembrie a anului trecut şi am demarat acest proces de inventariere a serviciilor publice. Avem nevoie să ştim fiecare serviciu public, dacă este digitalizat sau dacă nu este, dacă suportă taxă sau nu, dacă suportă taxă se află în Ghişeul.ro sau nu?”, a explicat Octavian Oprea.