Bursele europene au închis în scădere vineri, dar au înregistrat un avans săptămânal

tranzac-ionarea-i-investi-iile-la-bursa-in-era-tehnologiei sursa: capex.com

Bursele europene au închis în scădere vineri, însă au reuşit să înregistreze un avans săptămânal, în contextul în care investitorii au urmărit îndeaproape rezultatele financiare ale companiilor, politica monetară şi datele-cheie despre piaţa muncii din SUA, transmite CNBC, conform News.ro.

Indicele pan-european Stoxx 600 a înregistrat un câştig de 0,54% în această săptămână, marcată de o creştere a volatilităţii, parţial din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA şi China.

DAX, al bursei din Frankfurt, a scăzut cu 0,53%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,43%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,31%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,18%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 0,33%.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Creşteri record pe bursele europene înainte de scăderea de vineri

Joi, bursele europene au atins noi maxime istorice, recuperând pierderile înregistrate la începutul săptămânii, când temerile privind un posibil război comercial între SUA şi China au zguduit pieţele globale.

Creşterile au fost susţinute de un val de rapoarte financiare favorabile ale companiilor şi de decizia Băncii Angliei de a reduce dobânda-cheie cu 25 de puncte de bază. Totodată, banca centrală britanică a semnalat că urmează noi reduceri de dobândă în 2025, însă a redus drastic estimările de creştere economică pentru Marea Britanie, de la 1,5% la 0,75% pentru anul viitor.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat pentru CNBC că, chiar dacă Marea Britanie reuşeşte să evite impactul taxelor impuse de preşedintele american Donald Trump, un război comercial între SUA şi o altă mare economie „va avea un efect” asupra Regatului Unit.

Piaţa muncii din SUA: Creştere sub aşteptări, dar şomajul scade

Datele publicate vineri au arătat că economia americană a adăugat 143.000 de locuri de muncă în ianuarie, semnificativ sub cele 307.000 din decembrie şi sub estimarea de 169.000 făcută de Dow Jones. Cu toate acestea, rata şomajului din SUA a scăzut la 4% de la 4,1%.

Richard Carter, şeful departamentului de cercetare a pieţei obligaţiunilor la Quilter Cheviot, a declarat că Rezerva Federală, care a pus pauză reducerilor de dobândă din cauza inflaţiei, va fi probabil liniştită de faptul că, ”pentru moment, piaţa muncii continuă să funcţioneze”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.