Numărul turiștilor care au vizitat Sibiul a scăzut în 2024 cu 4.030 față de 2023, conform datelor Institutului Național de Statistică citate de Turnul Sfatului. Datele arată că sunt mai mulți străini care au vizitat județul, anul trecut, însă a scăzut numărul românilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Astfel, în 2024 au ajuns în Sibiu 562.265 de turiști, dintre care 417 mii au fost România, iar 144 de mii au fost străini. Aceste date se referă la persoanele care s-au cazat aici cel puțin o noapte, într-una din unitățile de turism acreditate.

În comparație, în 2023, numărul total este mai mic, dar a crescut numărul străinilor care ne-au vizitat județul. Au fost 566.595 de turiști în 2023, 439 de mii de români și 127 de mii de străini.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Alin Burcea, CEO al agenţiei de turism Paralela 45 și președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) a vorbit despre „promovare„, atunci a fost întrebat ce-i lipsește Sibiului pentru a avea mai mulți turiști.

El a relatat momentul întâlnirii sale cu administrația locală. Era în 2006, iar orașul se pregătea să devină Campioană Europeană Culturală.

„Am avut atunci o singură întâlnire cu primarul de atunci al Sibiului, domnul Klaus Iohannis. Ne-a arătat lucrurile pe care le-a făcut, ce urmează să se întâmple. L-am întrebat atunci cum intenționează să promoveze orașul. A spus că lucrurile vor veni de la sine. La următoarele întâlniri l-a trimis pe Sergiu Nistor, cu dânsul nu ne-am mai văzut. Atunci am realizat că de fapt sașii fac o treabă extraordinară atunci când se apucă de ceva. Orașul e bine pus la punct, are de toate, dar nu se vinde. Sașii știu să construiască, dar nu știu să vândă. Acum înțeleg că primar este o doamnă tot de la FDGR, cred că e vorba de același lucru. Orașul nu se promovează suficient. Nu știu ce-i lipsește Sibiului, sunt spații de cazare, săli de conferințe, cred că ce-i lipsește este lipsa promovării interne și externe. Eu nu cred că am văzut Sibiul la ultimele târguri de turism naționale„, a spus Alin Burcea.