Gigantul auto Continental, prezent și în România cu mii de angajați, separă divizia ContiTech și probabil o va vinde

Pe scurt

  • Continental transformă ContiTech într-o entitate independentă, concentrându-se exclusiv pe producția de anvelope până în 2026.
  • Decizia de restructurare vine în contextul unei piețe auto volatile și a tensiunilor comerciale globale.
  • Planurile includ posibila vânzare a ContiTech, considerată o opțiune strategică de către conducerea companiei.
  • În România, Continental are un impact semnificativ, cu peste 20.300 de angajați și investiții mari în operațiuni.
Articolul integral continuă mai jos
continental anvelope Sursa foto: Continental

Gigantul auto german Continental AG, prezent și în România cu mai multe unități de producție și mii de angajați, separă divizia ContiTech, specializată în cauciuc și materiale plastice, și probabil o va vinde, transmite Reuters.

Decizia marchează o etapă majoră de restructurare pentru unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume. Planul grupului este de a se concentra exclusiv pe producția de anvelope, proces care se va finaliza până în 2026.

În România, compania are peste șapte centre, inclusiv o uzină ContiTech la Timișoara, deschisă în 2002, unde se lucrează cu cauciuc și aliaje de aluminiu.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Conducerea susține că unitățile specializate pot răspunde mai eficient provocărilor unei piețe tot mai instabile. Restructurarea vine în contextul scăderii producției auto și al tensiunilor comerciale globale.

În prezent, Continental derulează deja procedură de separare (spin-off) a sectorului Automotive, pe care îl va lista la Bursa de Valori din Frankfurt, dar și vânzarea zonei de afaceri OESL (Original Equipment Solutions).

Continental şi-a propus să se separe de unele dintre activităţile sale pe măsură ce constructorii europeni de automobile trec printr-o perioadă dificilă, probleme care se repercutează şi asupra furnizorilor de componente.

Continental AG renunță la ContiTech

Grupul german Continental (CONG.DE) a anunțat marți că intenționează să transforme divizia ContiTech, specializată în cauciuc și materiale plastice, într-o entitate independentă, pregătind astfel compania să devină un producător exclusiv de anvelope, după desprinderea planificată a segmentului auto, transmite Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Directorii companiei au declarat că o vânzare este văzută ca cea mai strategică opțiune.

„Piața este la fel de volatilă și dinamică ca întotdeauna – în astfel de condiții, avem nevoie de actori specializați care să poată acționa agil”, a declarat CEO-ul Nikolai Setzer într-o conferință de presă telefonică după anunț.

Furnizorii auto importanți din Germania – Continental, Bosch și ZF – trec printr-o restructurare profundă, în contextul scăderii producției de automobile și al costurilor ridicate, situație agravată acum de un război comercial în curs, care afectează exporturile către Statele Unite.

Continental în România

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.

Divizia de anvelope, care are aproximativ 57.000 de angajați, a fost cea mai profitabilă parte a companiei anul trecut, cu venituri de aproximativ 14 miliarde de euro (15,3 miliarde de dolari) și o marjă de profit de 13,7%, comparativ cu o marjă de 6% pentru companie în ansamblu.

Continental deţine în România cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni. În perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România, duăă cum a scris Economedia.

Gigantul german a anunțat în luna februarie că renunță 3.000 de locuri de muncă, pe lângă cele 7.000 anunțate anterior în diviziile sale de cercetare și dezvoltare până la sfârșitul anului 2026.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.