Sectorul Automotive al grupului Continental și-a prezentat astăzi viitorul nume la Auto Shanghai. Compania auto independentă se va numi Aumovio, anunță Continental printr-un comunicat de presă.
În România, sectorul de activitate Automotive al grupului Continental este prezent în Braşov, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.
Aumovio va oferi produse electronice și soluții avansate de mobilitate pentru vehiculul definit de software și mobilitate sigură, interesantă, conectată și autonomă pentru o gamă largă de clienți globali.
Conform unei analize de piață realizate de Berylls, Automotive se așteaptă ca valoarea soluțiilor per vehicul în aceste segmente să crească în medie cu 4,7% anual până în 2029 – și mai dinamic decât numărul de autoturisme și vehicule comerciale ușoare produse la nivel mondial (pe baza previziunilor de piață realizate de S&P Global Mobility).
În urma aprobării așteptate la Adunarea Generală a Acționarilor Continental din 25 aprilie 2025, Aumovio este programată să se listeze la Bursa de Valori din Frankfurt în septembrie 2025.
„Ca societate independentă, obținem mult mai multă putere creativă și viteză. Aumovio se va caracteriza printr-o triadă de produse de vârf din punct de vedere tehnologic, o strategie coerentă de creare de valoare și o rețea globală sinergetică, combinate cu o prezență locală puternică pentru clienții noștri. Obiectivul nostru este să ne extindem în continuare poziția în domeniile viitoare și pe piețele de creștere ale mobilității. Această strategie este evidentă în special în China. Printre altele, ne bazăm pe prezența noastră locală puternică prin producerea și dezvoltarea la nivel local pentru piața chineză”, a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Consiliului Executiv al Continental și CEO al Automotive.
Sectorul Automotive al grupului Continental este prezent în China de 30 de ani și are aproximativ 10 000 de angajați în această țară. În anul financiar 2024, Automotive a generat aproximativ 14 % din vânzările sale globale în China. Piața chineză este cea mai mare piață auto din lume și, conform previziunilor interne și estimărilor companiilor de cercetare de piață, se așteaptă să crească mai rapid decât piața globală în următorii cinci ani.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În ultimii ani, Automotive a continuat să își extindă lanțul valoric în China la nivel local, pentru a sprijini producătorii auto chinezi și internaționali cu producția locală, lanțurile de aprovizionare locale și, în special, inovațiile și dezvoltările locale. La Auto Shanghai, Automotive a prezentat, printre altele, sistemele de asistență pentru șofer Luna și Astra. Ambele au fost dezvoltate în cadrul întreprinderii comune Horizon Continental Technology, pentru piața chineză. Luna este un sistem de asistență și sprijină siguranța activă, precum și funcțiile de bază de conducere și parcare pentru a spori siguranța și confortul. Astra este un sistem avansat de asistență și permite, printre altele, conducerea asistată fără o hartă de înaltă rezoluție și asistență la parcare cu funcție de memorie.
La începutul acestei luni, gigantul auto german Continental AG, prezent și în România cu mai multe unități de producție și mii de angajați, a anunțat că separă divizia ContiTech, specializată în cauciuc și materiale plastice, pregătind astfel compania să devină un producător exclusiv de anvelope, după desprinderea planificată a segmentului auto, transmite Reuters
Continental şi-a propus să se separe de unele dintre activităţile sale pe măsură ce constructorii europeni de automobile trec printr-o perioadă dificilă, probleme care se repercutează şi asupra furnizorilor de componente.
Directorii companiei au declarat că o vânzare este văzută ca cea mai strategică opțiune.
Continental în România
Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.
Divizia de anvelope, care are aproximativ 57.000 de angajați, a fost cea mai profitabilă parte a companiei anul trecut, cu venituri de aproximativ 14 miliarde de euro (15,3 miliarde de dolari) și o marjă de profit de 13,7%, comparativ cu o marjă de 6% pentru companie în ansamblu.
Continental deţine în România cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.
La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni. În perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România, duăă cum a scris Economedia.
Gigantul german a anunțat în luna februarie că renunță 3.000 de locuri de muncă, pe lângă cele 7.000 anunțate anterior în diviziile sale de cercetare și dezvoltare până la sfârșitul anului 2026.