Cluj-Napoca: Licitația pentru lucrările aferente proiectului trenului metropolitan va fi lansată în luna mai

Tren metropolitan şi Metrou Cluj Primăria Cluj Napoca

Licitația pentru lucrările aferente proiectului trenului metropolitan va fi lansată în luna mai, a anunțat primarul Emil Boc, după cum informează Actualdecluj.ro. Oficialul a mai spus că Primăria intenționează să lanseze și o procedură pentru achiziția unor trenuri care vor deservi linia de tren. Administrația locală mai așteaptă avizele finale de la CFR și hotărârile de consiliu local din comunele implicate, pentru a încheia asocierea necesară implementării proiectului, însă acestea nu vor bloca însă demararea respectivelor procedurilor, a spus Emil Boc la Ziua Live.

„În luna mai, vom trimite în SEAP pentru a scoate la licitație lucrările pentru trenul metropolitan. Mai avem nevoie de avizele de la CFR și hotărârile de consiliu local de la Cluj-Napoca și restul localităților implicate pentru asocierea finală. În paralel, putem să dăm drumul la licitație, cu clauză suspensivă, pentru că acum avem toate documentele să putem da drumul la licitație. Acești ultimi doi pași ne permit să scoatem la licitație trenul metropolitan. În luna mai va pleca spre licitație în SEAP lucrările pentru trenul metropolitan. În luna iunie, vom scoate la licitație contractul pentru achiziționarea de trenuri necesare trenului metropolitan. Sunt două licitații distincte – prima, care înseamnă lucrările de infrastructură, stațiile, pasajele, tunelurile, cea de a doua, vizează garniturile de tren, a declarat Emil Bo, la Ziua Live.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiției pentru realizarea trenului metropolitan este de peste 231 de milioane de euro. Proiectul ar urma să fie implementat în 4 ani, pe un buget multianual. Primăria a anunțat deja că mizează pe fonduri europene. Trenul metropolitan ar urma să aibă un parcurs de 48,8 kilometri, de la Gârbău, prin Cluj-Napoca, până la Bonțida. Traseul ar urma să fie deservit de 7 garnituri de tren, fiecare cu câte 420 de locuri. Acestea ar urma să circule la intervale de 30 de minute între orele 06:00 și 19:00, iar după ora 19:00 și până la 22:00, frecvența va scădea la un tren pe oră. Proiectul implică înființarea unui serviciu de transport pe cale ferată, pe parcusul amintit, de către Primărie și parteneriat cu Companie de Căi Ferate.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Articolul integral AICI

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.