România înregistrează în ultimii ani o dezvoltare a turismului de tip city-break care este practicat de turişti tineri, cu vârste de până în 35-50 de ani, a afirmat, luni, Gabriel-Bogdan Şteţco, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului, citat de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acesta spune că se văd în piaţă câteva tendinţe. “Sigur că suntem consacraţi prin Delta Dunării, suntem consacraţi prin varietatea geografică şi poziţionarea noastră, dar în ultimii ani vedem o dezvoltare în zona aceasta turistică de city break-uri. Vedem oraşe superbe pe care noi, România, le avem, ca  Bucureşti, Braşov, Sibiu, chiar şi Oradea în ultimii anii, care cunosc o vibraţie aparte şi foarte mulţi turişti, în special din segmentul acesta de tineri, cu vârste până în 35-50 de ani, dar şi mai tineri, vin cu adevărat să cunoască oraşele noastre”, a spus Gabriel-Bogdan Şteţco, la a XI-a ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, eveniment organizat de ziarul Bursa.

El a declarat că turiştii vin atât pentru latura istorică, cât şi pentru viaţă de noapte pe care o oferă aceste oraşe.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

“În tot ceea ce ţine de aceste oraşe vedem o diversitate culturală extraordinară. Şi oamenii vin să cunoască aceste oraşe importante ale României, pentru că avem o identitate culturală impresionantă, avem foarte multe festivaluri sau tradiţii locale pe care le vedem manifestate în aceste oraşe în diferite momente ale anului şi avem posibilitatea şi să ne bucurăm de o gastronomie aparte. Toate aceste lucruri fac ca turiştii să trăiască chestiuni unice, să trăiască experienţe unice, memorabile, pe care şi le doresc să le repete de cele mai multe ori”, a precizat Gabriel-Bogdan Şteţco.

Întrebat ce notă ar da potenţialului realizat de city break-uri, pe o scară de la 1 la 10, el a menţionat că ne situăm între 3 şi 4, cu un potenţial uriaş de creştere.

“Avem potenţial uriaş de creştere şi sigur că aici va trebui să vedem cum dezvoltăm şi foarte multe lucruri din infrastructură, pentru că ne trebuie o mobilitate foarte bună şi dincolo de aceste tendinţe pe care noi le vedem cumva în viaţa din România, turiştii vin şi pun foarte mult accent şi pe partea aceasta de eco. Şi probabil că dacă ne gândim la 2030, probabil că vom avea această dezvoltare turistică de city break-uri conectate cu un sat din apropiere, cu autenticul, cu tradiţii pe care nu le mai identificăm neapărat în zonele urbane, dar sunt foarte aproape de zonele urbane şi ele pot fi descoperite acolo. Şi dacă ne gândim în perspectiva anului 2030, probabil că va trebui să avem mai multă conectivitate între aceste oraşe impozante ale României cu zona rurală şi cu zona aceasta autentică, care la fel de mult este pusă în valoare şi ne face să fim cu adevărat unici în Europa”, a mai spus Gabriel-Bogdan Şteţco.