Încă o companie românească de Tehnologie vine pe bursă: AROBS din Cluj vrea să se listeze pe piața AeRO în acest și să cumpere alte companii de IT

BVB, Bursa de Valori București

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT, vrea să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), transmite Agerpres. Conducerea companiei vorbește de mai mulți ani de intenția de listare, dar acum există și un termen: până la finalul anului. Capitalul obţinut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziţionarea altor companii din domeniul IT.

Înainte de listarea pe bursă, AROBS va realiza un plasament privat pentru acţiuni cu intenţia de a atrage aproximativ 75 milioane de lei prin majorarea capitalului social al companiei cu 13,62%. Plasamentul pentru noile acţiuni ordinare ale AROBS va avea loc în această lună şi va fi intermediat de casa de brokeraj BRK Financial Group SA.

“Am reuşit să combinăm, sub o singură umbrelă, partea de servicii de dezvoltare software, cu zona de creare de soluţii software. Am început, încă din 2002, acest proces de dezvoltare a unor soluţii unde deţinem proprietatea intelectuală[…] Listarea la bursă şi derularea unor operaţiuni corporative prin intermediul pieţei de capital şi cu sprijinul investitorilor reprezintă un nou vehicul de creştere a afacerii pentru anii ce urmează”, a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate, dar deţine, de asemenea, mai multe soluţii software care sunt deja impuse pe piaţa românească şi în Europa Centrală şi de Sud-Est.

“Dezvoltarea de soluţii personalizate pentru clienţi este realizată prin folosirea de tehnologii pentru web, mobile, embedded şi cloud de ultimă generaţie. Toate aceste servicii sunt folosite de companii globale din industrii precum automotive, turism & ospitalitate, IoT, industria farmaceutică, instituţii bancare, întreprinderi majore din diverse domenii de activitate”, se menţionează în comunicat.

Portofoliul de clienţi al AROBS cuprinde peste 8.000 de companii din 14 ţări din Europa, America şi Asia, atât în zona de produse, cât şi în cea de servicii.

Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software şi soluţii proprii precum TrackGPS, o soluţie de gestionare şi monitorizare a flotelor auto, Optimall, o suită de automatizare a companiilor din retail HoReCa şi distribuţie, RateWizz – aplicaţie dedicată industriei hoteliere, precum şi o soluţie pentru digitalizarea manualelor şcolare. În urmă cu câteva luni, AROBS a lansat MonePOS, soluţie de plăţi prin mobile POS, contactless şi paperless.

Ca urmare a unor achiziţii efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deţine şi următoarele produse software: SASFleet – cunoscut ca şi alarma.ro – pentru monitorizarea prin GPS a flotelor auto (soluţie complementară TrackGPS), TrueHR şi dpPayroll – soluţii de gestionare a resurselor umane şi proceselor de salarizare, şi SoftManager – soluţie de tip CRM care funcţionează ca o extensie a unui ERP. Prin achiziţia CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în zona de logistică şi TMS.

“Capitalul obţinut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziţionarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluţii de management de flotă, precum şi pentru optimizarea afacerilor – atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin intermediul cărora compania îşi va putea accelera creşterea şi îşi va consolida poziţia pe pieţele în care este prezentă”, susţin reprezentanţii companiei.

Totodată, AROBS are în vedere extinderea şi în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania şi Marea Britanie şi prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum şi prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză şi specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii şi soluţii software pe plan global reprezintă un context de piaţă benefic pentru AROBS.

În ceea ce priveşte structura acţionariatului companiei, Voicu Oprean deţine 72,77% din acţiuni, 10% sunt acţiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan, care va fi implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment SRL deţine 10%, iar managementul şi angajaţii cheie deţin 7,21% din acţiunile AROBS. Compania are un Consiliu de Administraţie format din trei membri: Voicu Oprean, Preşedinte, Mihaela Cleja, membru şi CFO la nivelul grupului, şi Răzvan Gârbacea, membru independent, care are o experienţă de 20 de ani în domeniul bancar.

În anul 2020, AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei şi un profit net de 40,4 milioane. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS, de 192,7 milioane de lei şi EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

AROBS Transilvania Software este o companie românească specializată în furnizarea de servicii software şi soluţii pentru industrii diverse, cu peste 8000 de parteneri din Europa, America şi Asia. Compania are 7 sedii din România şi 7 în străinătate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: