Microsoft a anunțat cinci angajamente digitale pe care și le însușește pentru Europa, într-o perioadă marcată de instabilitate geopolitică, anunță compania printr-un comunicat, prin care subliniază că Microsoft se angajează să asigure stabilitatea digitală.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Angajamentele încep cu extinderea infrastructurii de cloud și AI în Europa, cu scopul de a permite fiecărei țări să utilizeze pe deplin aceste tehnologii pentru a-și consolida competitivitatea economică. De asemenea, includ promisiunea de a menține reziliența digitală a Europei, indiferent de instabilitatea geopolitică și comercială.
În calitate de companie multinațională, Microsoft susține legăturile transatlantice care promovează creșterea economică și prosperitatea reciprocă.
“Ne-am bucurat că administrația Trump și Uniunea Europeană au convenit recent să suspende escaladarea tarifelor în timp ce încearcă să negocieze un acord comercial reciproc. Sperăm că discuțiile vor avea succes și vor rezolva problemele legate de tarife și vor reduce barierele netarifare, în conformitate cu recomandările din raport Draghi lansat recent.” a spus Brad Smith, Vice Chair & President al Microsoft.
Microsoft va contribui la construirea unui ecosistem extins de AI și cloud în întreaga Europă
Microsoft anunță că va urma o extindere semnificativă a prezenței AI și cloud în Europa, crescând capacitatea centrelor de analiză a datelor cu 40% în 16 țări. În combinație cu inovațiile recente, planurile pe care le are Microsoft vor dubla capacitatea centrelor de analiză a datelor din Europa între 2023 și 2027. Acest lucru va duce la operațiuni cloud în peste 200 de centre de pe întreg continentul.
Chiar și în contextul instabilității geopolitice, Microsoft se angajeză să mențină reziliența digitală a Europei
Cu toate că Microsoft are sediul central în Statele Unite, furnizează servicii cloud în Europa prin intermediul unor entități corporative cu sediul în Europa. Pentru a consolida și mai mult legătura dintre Microsoft și Europa, în viitor, operațiunile centrelor de date din Europa și consiliile de administrație ale acestora vor fi supravegheate de un consiliu de administrație european format exclusiv din cetățeni europeni și care funcționează în conformitate cu legislația europeană.
De exemplu, Microsoft va stoca copii de rezervă ale codului lor într-un depozit securizat din Elveția și va furniza partenerilor europeni drepturile legale necesare pentru a accesa și utiliza acest cod, dacă este necesar.
Microsoft continuă să protejeze confidențialitatea datelor europene
Reflectând angajamentul Microsoft continuu față de inovare, compania a finalizat recent implementarea proiectului privind proiectul EU Data Boundary. Acesta oferă clienților europeni posibilitatea de a stoca și prelucra datele lor în Europa. Din ianuarie 2024, clienții comerciali și din sectorul public din Europa pot stoca și prelucra datele și identificatorii personali pentru serviciile cloud de bază Microsoft în regiunile UE și AELS.
Microsoft va contribui la protejarea și apărarea securității cibernetice a Europei
Când a izbucnit războiul în 2022, Microsoft a ajutat imediat la evacuarea serviciilor critice de date și tehnologie ale Ucrainei către centrele proprii de date din Europa. Această măsură a asigurat continuitatea operațiunilor digitale ale Ucrainei în afara razei de acțiune a rachetelor și a atacurilor aeriene, mai arată compania.
Pe lângă protejarea datelor țării, compania a ajutat imediat oficialii și cetățenii Ucrainei să-și apere națiunea de atacurile cibernetice rusești. De la începutul războiului, Microsoft a furnizat Ucrainei tehnologie și asistență financiară în valoare de peste 500 de milioane de dolari și a continuat să ofere sprijin substanțial până în prezent.
Contribuția pentru consolidarea competitivității economice a Europei, inclusiv în domeniul open source
În ultimul an, numeroase startup-uri europene, companii consacrate și alte organizații au profitat de accesul liber la modelele și instrumentele pe care Microsoft le pune la dispoziție pentru a inova, a crește și a concura în noua economie bazată pe AI. Printre acestea se numără startup-uri tehnologice precum Factorial din Spania, care dezvoltă soluții de automatizare bazate pe AI pentru profesioniștii din domeniul resurselor umane, iGenius din Italia, care dezvoltă soluții de AI pentru industriile reglementate, și Visma din Norvegia, care oferă soluții de AI pentru companii din domeniul contabilității, salarizării, facturării și nu numai. De asemenea, include Institutul Curie din Franța, care cercetează noi terapii pentru cancer, UBS din Elveția, care dezvoltă viitorul sectorului bancar, și Heineken din Olanda, care folosește AI pentru a crește productivitatea angajaților.