Bruxelles: 11 state membre UE cer o nouă amânare privind intrarea în vigoare a directivei ce vizează defrișările / Ele pledează pentru crearea unei categorii de țări cu risc zero în materie de defrișări

despadurire facuta intr-o padure de brazi Sursa foto: Freepik / YuliiaKa

Un număr de 11 state membre UE au cerut luni o revizuire a directivei privind defrișările sau o nouă amânare a acestei directive, a cărei intrare în vigoare a fost amânată deja pentru sfârșitul anului 2025, transmite agenția de știri AFP, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Într-un document redactat de Luxemburg și Austria și susținut de alte nouă state membre, precum Italia, aceste țări estimează că „cerințele impuse agricultorilor și silvicultorilor rămân practic imposibil de pus în practică”.

„Ele sunt disproporționate în raport cu obiectivul regulamentului, adică acela de a împiedica defrișările acolo unde se fac în realitate”, susțin semnatarii textului prezentat cu prilejul consiliului miniștrilor Agriculturii la Bruxelles.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Aceste state pledează pentru crearea unei categorii de țări cu risc zero în materie de defrișări și care ar putea fi exceptate de la obligațiile de control.

Critici și amânări anterioare

Începând din data de 30 decembrie 2024, directiva UE anti-defrișări (EUDR) cere companiilor care vând soia, carne de vită, cafea, ulei de palmier și alte produse în cele 27 de state membre UE să dovedească faptul că lanțurile lor de aprovizionare nu contribuie la distrugerea pădurilor.

Uniunea Europeană a amânat deja, de la finele lui 2024 până la finele lui 2025, intrarea în vigoare a acestei directive, la presiunile Braziliei, SUA și chiar ale Germaniei.

Însă, directiva a provocat critici din partea mediului de afaceri, a sectorului de agribusiness și a numeroase state din Africa, Asia și America de Sud, îngrijorate de costurile suplimentare create pentru fermieri, crescătorii de animale și exploatații forestiere.

Noul apel vizând revizuirea directivei are loc într-un moment al unui viraj pro-business în cadrul Uniunii Europene, marcat de revizuirea a numeroase măsuri în favoarea mediului înconjurător, adoptate în precedentul mandat al Ursulei von der Leyen.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.