La cea mai mare reuniune globală a profesioniştilor din investiţii private (private equity), investitorii şi-au exprimat optimismul faţă de perspectivele Europei, marcând o schimbare de ton faţă de anul trecut. Scăderea dobânzilor, pachetul fiscal de 500 miliarde de euro al Germaniei şi apelurile la dereglementare au alimentat interesul pentru pieţele europene, relatează CNBC, conform News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Blair Jacobson, co-preşedinte al Ares Management, a subliniat ”percepţia că pieţele europene sunt foarte atractive” şi a evidenţiat potenţialul de creştere în afara SUA.

Între timp, Thomas Nides, vicepreşedinte la Blackstone, a remarcat că stabilitatea politică din Franţa, Germania şi Marea Britanie face ca investiţiile în Europa să fie un ”pariu bun” pe termen lung, în pofida unei activităţi de fuziuni şi achiziţii şi listări la bursă modeste.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Investitorii se orientează spre domenii precum infrastructura digitală şi apărare, considerate zone de creştere cu risc controlat. Ivano Sessa, partener şi co-şef al diviziei europene de investiţii private la Bain Capital, a menţionat apărarea ca un sector ”sensibil, dar interesant”, cu combinaţia unică de potenţial de creştere şi vizibilitate.

Totuşi, James Reynolds, co-şef global al diviziei de credit privat la Goldman Sachs Asset Management, a avertizat că investiţiile în Europa presupun o prezenţă locală puternică, barierele de intrare fiind mai mari decât în alte regiuni.

Pe de altă parte, Rajaa Mekouar, co-director de operaţiuni la Capnor şi fondator al Calista Direct Investors, a atras atenţia că, deşi Europa a redevenit atractivă, este puţin probabil ca fluxurile de capital din SUA să se mute semnificativ în această direcţie.

”SUA rămân o piaţă uriaşă, cu mai mult apetit pentru risc”, a spus Mekouar, adăugând că în Europa nu se poate atinge aceeaşi scară de dezvoltare ca în Statele Unite.