Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit luni 14 iulie 2025 carburanții, fiind a doua majorare a prețurilor din această lună. Astfel, prețul motorinei standard a urcat cu 5 bani pe litru, iar cel al benzinei standard a rămas neschimbat.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În București, potrivit peco-online, la stațiile Petrom, benzina standard costă acum între 7,02 lei și 7,08 lei pe litru, iar motorina standard costă între 7,40 lei și 7,45 lei pe litru.
La stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, sunt afișate următoarele prețuri: 7,07 lei pentru benzina standard și 7,44 lei pentru motorina standard.
Precedenta modificare de preț a avut loc marți 08 iulie 2025, când motorina standard s-a scumpit cu 4 bani pe litru, iar prețul benzinei a rămas neschimbat.
Iar miercuri 02 iulie, benzina standard s-a ieftinit cu 5 bani pe litru și prețul motorinei a rămas neschimbat.
De asemenea, luni, 30 iunie, prețurile benzinei standard și motorinei standard au scăzut cu câte 9 bani pe litru.
A fost prima reducere de preț după o serie de 6 scumpiri consecutive, încheiate pe 21 iunie.
Cum evoluează cotațiile petrolului
Prețurile petrolului au crescut ușor luni, adăugându-se la câștigurile de peste 2% înregistrate vineri, pe fondul așteptărilor investitorilor privind noi sancțiuni ale SUA împotriva Rusiei, care ar putea afecta aprovizionarea globală, dar creșterea producției saudite și incertitudinea continuă privind tarifele au limitat câștigurile, scrie Reuters.
Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 15 cenți, până la 70,51 dolari pe baril, la ora 04:00 GMT, extinzând câștigul de 2,51% înregistrat vineri. Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au urcat la 68,59 dolari, în creștere cu 14 cenți, după ce au urcat cu 2,82% mai sus în sesiunea anterioară.
Săptămâna trecută, Brent a crescut cu 3%, în timp ce WTI a înregistrat un câștig săptămânal de aproximativ 2,2%, după ce Agenția Internațională pentru Energie a declarat că piața mondială a petrolului ar putea fi mai restrânsă decât pare, cererea fiind susținută de funcționarea la capacitate maximă a rafinăriilor în perioada de vară, pentru a satisface cererea din sectorul turismului și al producției de energie electrică.