Importul de petrol al Chinei, la cel mai scăzut nivel din septembrie 2012

nava petrol Sursa foto: Pexels

Importurile de țiței ale Chinei au scăzut în octombrie la cel mai scăzut nivel din septembrie 2018, deoarece marile rafinării de stat au stopat achizițiile din cauza creșterii prețurilor, în timp ce rafinăriile independente au fost restrânse de cote limitate de import, potrivit Reuters.

Cel mai mare importator de țiței din lume a adus luna trecută 37,8 milioane de tone, au arătat duminică datele Administrației Generale a Vămilor, echivalentul a 8,9 milioane de barili pe zi (bpd).Aceasta este în scădere de la 9,99 milioane bpd în septembrie și 10,02 milioane bpd în aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie-octombrie, țiței importat a totalizat 425,06 milioane de tone, sau 10,21 milioane bpd, în scădere cu 7,2% de la an la an, arată datele vamale.

Importurile de țiței au scăzut lunar pentru a doua lună, iar scăderea a avut loc pe fondul unei creșteri de 62% a prețurilor țițeiului în acest an, pe măsură ce economiile se deschid la nivel global din restricțiile pandemiei de COVID-19, stimulând cererea de combustibil.

Datele vamale de duminică au arătat, de asemenea, că exporturile de produse petroliere rafinate ale Chinei pentru octombrie au scăzut cu 31,8% față de anul trecut, la 3,95 milioane de tone.

Importurile de gaze naturale, inclusiv gaze naturale prin conducte și lichefiate (GNL), au fost de 9,38 milioane de tone în octombrie, în creștere cu 24,6% față de anul precedent.

Importurile de petrol ar putea fi programate să crească în noiembrie, deoarece rafinăriile au promis să rezolve deficitul de aprovizionare cu motorină și benzină, care a dus la creșterea prețurilor combustibililor. Citeste mai mult

În plus, Beijingul a emis cote de import de 14,89 milioane de tone de țiței pentru rafinării independente pentru perioada rămasă din 2021, iar compania chineză Zhejiang Petrochemical Corp (ZPC), operatorul celei mai mari rafinării din China, a primit separat o cotă de 12 milioane de tone.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *