Cu 6.400 mp spații de birouri flexibile în România, Mindspace închiriază 41% din suprafața deținută angajaților corporațiilor

startup, angajati, oameni Sursa foto: Pixabay.com

Mindspace, companie furnizoare de spații de lucru flexibile, deține acum două spații în București: Mindspace Business District, în zona Pipera, și Mindspace Victoriei, aproape de Piața Victoriei. Spațiul din Pipera se întinde pe 4.446 de metri pătrați pe etaje etaje și poate găzdui peste 730 de membri, în timp ce birourile din Victoriei, o suprafață totală de 1.950 de metri pătrați, pot acomoda peste 200 de membri. Per total, compania acoperă aproximativ 6.400 de metri pătrați în București.

Operatorul global de spații de lucru flexibile, și-a asigurat o finanțare de 72 milioane de dolari, care va sprijini planul companiei de creștere și extindere.

„Căutăm în permanență locații de top, pentru că ne dorim să fim acolo unde clienții noștri au nevoie de noi”, spune oficialii Mindspace.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Potrivit Mindspace, companiile nu mai doresc să încheie contracte pe termen lung, cum sunt cele pentru clădirile tradiționale de birouri. Închirierea pe termen lung de la cinci până la zece ani nu mai este atractivă, mai ales după o perioadă de incertitudine atât de lungă.

„Oamenii își doresc mai multă flexibilitate, fie că este vorba de programe hibride de lucru sau de birouri aflate mai aproape de casă. În plus, angajații doresc să lucreze în spații de birouri care oferă multiple facilități. Pentru că munca de acasă s-a dovedit la fel de eficientă ca munca de la birou, angajatorii vor trebui să-și diversifice beneficiile pentru a le oferi un stimulent angajaților care vin la muncă. La Mindspace, membrii se bucură de un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală, beneficiază de happy hours cu prânzuri sau cine săptămânale tematice, cursuri de yoga și pilates, seminarii, dar și de o comunitate în cadrul căreia regăsesc valori similare cu ale lor. În plus, designul vintage și de tip boutique stimulează creativitatea și inovația”, continuă aceștia.

De asemenea, Mindspace susține că cei mai mulți dintre cei care închiriază spații de lucru de la companie fac parte fie din mari întreprinderi și corporații, aproximativ 41%, fie din IMM-uri, în proporție de 38%. Restul, de 21% dintre spații sunt ocupate fie de freelanceri, fie de startup-uri.

Compania deține spații în Globalworth Campus, Turnul A, la etajele șase și șapte, și în Bucharest Tower Center, la etajul unu.

Cu ajutorul investiției e 72 de milioane de dolari, Mindspace caută să se extindă inclusiv pe piața românească.

„Suntem foarte atenți la nevoile membrilor noștri și acest lucru ne ajută să înțelegem unde vrem să fim prezenți, acesta fiind și motivul pentru care locațiile Mindspace sunt mereu poziționate în zonele premium. Clădirile în care suntem prezenți sunt poziționate în orașe care prezintă un mediu de business bine dezvoltat și unde se regăsesc hub-uri universitare și antreprenoriale, orașe unde inovația și creșterea sunt la ele acasă. Clădirile au întotdeauna un anumit caracter și o  prezență distinctă, fie că sunt clădiri vechi de 100 de ani sau complet noi, cum sunt cele din București. Ceea ce caracterizează întotdeauna locațiile noastre este proximitatea față de facilitățile pe care le caută angajații: supermarketuri, centre de fitness, acces facil la mijloacele de transport, restaurante și așa mai departe”, arată oficialii companiei.

Iar aceștia chiar par a avea motive să încerce să se extindă. Potrivit unui raport al JLL, sectorul de birouri flexibile din România este în expansiune constantă din 2008, iar Bucureștiul domină această nișă cu o cotă de 90%. Consultanții de la JLL și CBRE prevăd că până în 2030, 30% din piața imobiliară comercială va consta în birouri flexibile. În momentul de față, cota de piață este de 5%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: