Cotația petrolului american WTI a depășit joi 90 de dolari pe baril pentru prima oară în ultimii șapte ani, susținută de deprecierea dolarului și de iarna aspră din Statele Unite, potrivit Le Figaro.
Cursul barilului Brent din Marea Nordului pentru livrările din aprilie s-a apreciat cu 1,83% la 91,11 dolari. La New York, prețul barilului WTI pentru livrările din martie a depășit, pentru prima oară din iarna anului 2014, pragul de 90 de dolari, la 90,27 dolari, în creștere cu 2,27%.
Euro s-a apreciat joi în fața dolarului, după schimbarea de ton a Băncii Centrale Europene (BCE) care, pentru prima oară, a deschis ușa unei posibile majorări a dobânzii de intervenție în acest an. În jurul orei 20,45 GMT, euro se aprecia cu 1,14%, o variație foarte neobișnuită, la 1,1434 dolari. Dolarul se aprecia și în fața lirei sterline, după ce Banca Angliei (BoE) a majorat din nou dobânda de intervenție, de la 0,25% la 0,50%, pentru a contracara inflația care se instalează în Regat.
Cotația petrolului s-a apreciat și în urma furtunilor care s-au abătut în SUA din Texas până în Ohio, precum și în nord-vest. „Începem să avem probleme cu producția și logistica, conducte înghețate, râuri înghețate”, a arătat John Kilduff de la Again Capital. „Odată cu frigul care s-a instalat în ultimele săptămâni, cererea de combustibil pentru încălzire este puternică”, ceea ce va susține cotația petrolului, a adăugat el.