G20 recomandă menţinerea ajutoarelor publice, până când economia se stabilizează

singapore, zgarie-nori, afaceri, cladiri de birouri Sursa foto: Pixabay

Consiliul de Stabilitate Financiară (FSB), care integrează ţările din G20, recomandă menţinerea ajutoarelor publice până când economia se stabilizează, relatează agenţia EFEm citată de Agerpres.

Programele de vaccinare reprezintă un punct de cotitură în pandemia de COVID-19, dar avertizează că “retragerea măsurilor de sprijin înainte ca perspectivele macroeconomice să se fi stabilizat ar putea fi asociată cu riscuri semnificative imediate pentru stabilitatea financiară”, spune Preşedintele Consiliului de Stabilitate Financiară, Randal K. Quarles, într-o scrisoare către miniştriii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20. Acesta subliniază însă și că, pe de altă parte, pot apărea alte riscuri pentru stabilitatea financiară în cazul în care măsurile de sprijin se menţin prea mult timp.

Cele mai multe autorităţi consideră că toate “costurile unei retrageri premature a sprijinului ar putea fi mai semnificative decât menţinerea acestora prea mult timp”, se arată în scrisoare.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Ţările membre ale Consiliului de Stabilitate Financiară, organism cu sediul în oraşul elveţian Basel, s-au angajat să-şi coordoneze retragerea măsurilor de sprijin de stat în economie. Acest organism apreciază progresele realizate în reformele bancare pentru a evita ca mari bănci să intre în faliment şi să pună în pericol stabilitatea sistemului financiar (too-big-to-fail). Aceste reforme au redus riscurile pentru sistemul financiar global, au crescut credibilitatea rezoluţiei şi disciplinei de pe piaţă şi, astfel, au adus beneficii nete pentru societate. Consiliul de stabilitate consideră că aceste reforme se pot dezvolta şi mai mult, în special în ceea ce priveşte capacitatea de absorbţie a pierderilor totale şi la transparenţa finanţării rezoluţiilor (rezoluţie bancară: reorganizarea unei bănci cu probleme, care urmăreşte menţinerea stabilităţii financiare, continuitatea serviciilor bancare şi revitalizarea băncii). Unele riscuri s-au mutat în afara sistemului bancar, la intermedierea financiară non-bancară. Scrisoarea adresată miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din G20, care se vor reuni miercuri online, subliniază, de asemenea, importanţa abordării problemelor legate de schimbările climatice.

Consiliul de Stabilitate Financiară a fost creat al reuniunea G20 de la Londra, din 2009, în contextul crizei financiare. G20 este un organism internaţional ce reuneşte cele mai mari economii ale lumii. Membrii săi cumulează mai mult de 80% din PIB mondial, 75% din comerţul global şi 60% din populaţia Planetei.
Membrii G20 sunt Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, Japonia, India, Indonezia, Italia, Mexic, Rusia, Africa de Sud, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: