Sindicaliștii Cartel Alfa spun că 2.500 de salariați de la TMK-Artrom Reşiţa şi Slatina nu îşi pot primi salariile din cauza blocării conturilor în contextul sancţiunilor impuse Rusiei

BUCURESTI - PROTEST - CARTEL ALFA - SEDIUL PNL - 19 IAN 2020

Cartel Alfa a transmis, joi, că 2.500 de salariaţi de la TMK-Artrom Reşiţa şi Slatina, unul dintre cei mai mari producători industriali de ţevi din România şi din Europa, nu îşi pot primi salariile din cauza blocării conturilor în contextul sancţiunilor impuse Rusiei. Sindicaliştii susţin că firma nu mai are acţionariat rusesc şi cer soluţii de la autorităţi, scrie News.ro.

„Astăzi, în cadrul Comisiei de dialog de la nivelul Ministerului Muncii, reprezentantul Cartel ALFA a cerut soluţii urgente pentru deblocarea activităţii de la nivelul companiei TMK-Artrom Reşiţa şi Slatina, unul dintre cei mai mari producători industriali de ţevi din România şi din Europa. 2500 de salariaţi nu îşi pot primi salariile pentru munca lor din cauza blocării conturilor în contextul sancţiunilor destinate Rusiei şi oligarhilor ruşi”, a transmis, joi, Cartel ALFA.

Sindicaliştii au argumentat că nu se pune problema şomajului tehnic, deoarece compania nu mai are acţionariat rusesc.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Proprietarul Artrom nu mai este Dimitry Pumpyansky şi nici alţi cetăţeni ruşi, încă din data de 3 martie, când acesta a cesionat acţiunile unui grup de manageri ai TMK Steel (Cipru). În data de 10 martie 2022, când Dimitry Pumpyansky a fost nominalizat pe lista cu investitori ruşi împotriva cărora se îndreaptă măsurile adoptate de UE, transferul de proprietate era deja înregistrat la Registrul Comerţului din Cipru”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, compania are în conturi banii necesari pentru salarii şi pentru funcţionare, iar salariile oamenilor sunt rezultatul muncii lor, nu este nevoie să fie susţinute din bugetul statului.

„Compania lucrează pentru piaţa europeană, americană şi pentru piaţa internă, nu face comerţ cu Rusia. Cartel ALFA face apel public către instituţiile abilitate, Comisia Europeană în România, Guvernul Românieii, Banca Nationala, Ambasatorul României la ONU, pentru a găsi soluţii pentru deblocarea activităţii companiei şi a tuturor companiilor aflate într-o astfel de situaţie. Nu contestăm sancţiunile impuse Rusiei şi oligarhilor săi, cerem însă ca procedurile să fie adaptate corespunzător astfel încât să nu blocheze salariile oamenilor, care nu au nicio vină şi nici activitatea companiilor care nu au afaceri sau activităţi comerciale cu Rusia”, au mai transmis sindicaliştii.

Autorităţile din întreaga lume au impus sancţiuni Rusiei în con textul invaziei din Ucraina. Măsurile vizează sute de persoane din Rusia, dar şi companii.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: