NEPI Rockcastle se va reloca din insula Man în Olanda, cu un popas, din cauza legislației, în Luxemburg

VR_parc Sursa foto: NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle și-a anunțat acționarii decizia Consiliului de Administraţie al companiei, care a aprobat migrarea NEPI Rockcastle din Insula Man în Țările de Jos, printr-o migrare inițială către Luxemburg.

Migrația este propusă de Consiliu datorită faptului că pe măsură ce compania continuă să crească, și mutarea a devenit din ce în ce mai importantă pentru creșterea vizibilității grupului pe piața imobiliară europeană și poziționarea acestuia pentru a atrage noi investitori. Având în vedere acest lucru,
Consiliul consideră că este adecvat ca investitorul să fie încorporat într-un stat membru al UE stabilit.

Țările de Jos au un cadru legislativ și de reglementare conform UE și sunt stabile din punct de vedere economic și politic. Migrarea către Țările de Jos e, de asemenea, o potrivire firească pentru Grup, care are o prezență existentă în țară prin filiala sa operațională, NE Property BV și prin listarea NEPI Rockcastle pe Euronext Amsterdam.

Potrivit anunțului, mutarea nu implică nicio dizolvare sau lichidare a societății care va fi operată în continuare cu personalitatea sa juridică, fără a fi necesară încorporarea unei noi entități în Luxemburg și în Țările de Jos și, prin urmare, fără perturbări la tranzacționarea acțiunilor sale.

NEPI Rockcastle a anunțat întâi că se va reloca în Malta. Ulterior, s-a renunțat la Malta din cauza unor riscui financiare NEPI Rockcastle  a decis să nu continue operațiunea de mutare în insula din Marea Mediterană și a ales, în schimb, Țările de Jos ca o jurisdicție mai adecvată, un mediu stabil din punct de vedere economic.

Deoarece legislația olandeză nu permite companiilor înființate în afara UE să migreze direct în Țările de Jos, migrația va să fie efectuată în două etape intercondiționale: o migrație inițială către Luxemburg (o jurisdicție a UE), urmată de o migrare în Țările de Jos.

NEPI Rockcastle deține aproximativ 20 de centre comerciale pe piața românească și a inițiat construcția primului proiect rezidențial al companiei, cu 256 de apartamente, în apropiere de parcul de retail Vulcan Value Center.

Sursa foto: NEPI Rockcastle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *