Primele gaze din Marea Neagră au intrat în Sistemul Național de Transport. Black Sea Oil anunță că a început producția/ Capacitatea estimată a proiectului este echivalentul a 10% din consumul de gaze al României

Black Sea Oil and Gas Ana

UPDATE Black Sea Oil & Gas anunță că a început producția de gaze din Marea Neagră, la Proiectul de Dezvoltare a Gazelor Midia, și primul gaz a fost livrat către Sistemul Național de Transport („NTS”) în această după-amiază.

Proiectul este de așteptat să livreze aproximativ 0,5 miliarde de metri cubi în acest an, cu producția de vârf estimată să fie de aproximativ 1 miliarde de metri cubi pe an în următorii trei ani din cei zece de viață estimate pentru zăcămintele de gaze Ana și Doina.

„Este prima nouă exploatare de gaze offshore din România în peste 30 de ani și singurul proiect în curs de dezvoltare în prezent. Acesta constă în 5 sonde de producție offshore (1 sondă submarină la câmpul Doina și 4 sonde de platformă la câmpul Ana), o platformă de producție fără echipaj uman amplasată pe câmpul Ana, o conductă de gaze de 126 km care leagă platforma Ana de țărm și de o nouă stație de tratare a gazelor (“GTP”) pe uscat în comuna Corbu, județul Constanța. Gazele prelucrate sunt livrate în SNT la stația de măsurare a gazelor din cadrul GTP”, transmite compania.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Mark Beacom, directorul general al BSOG, a comentat: „A fost o călătorie lungă și plină de provocări pentru a atinge, în sfârșit, această etapă importantă pentru țară. În România au fost realizate o serie de premiere, toate în timpul unei pandemii globale și, mai recent, al conflictului din Ucraina, care a amenințat să afecteze operațiunile din Marea Neagră. Rezultatul tuturor acestor eforturi este că proiectul MGD asigură nu doar 10% din cererea de gaze a României, ci și calea, și posibil chiar infrastructura, pentru alți dezvoltatori din Marea Neagră, precum și pentru a lansa o serie de inițiative de dezvoltare a energiei verzi, făcând din MGD o infrastructură integrată de tranziție energetică”.

Știrea inițială

Companiile Black Sea Oil & Gas, Gaz Plus Dacia și Petro Ventures Resources au primit licența necesară pentru exploatarea de resurse din Marea Neagră, anunță azi ANRE. Capacitatea de producţie estimată a proiectului va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.

În ședința din 15 iunie a fost acordată Licenţa ANRE nr. 2462/2022 pentru desfăşurarea activităţii de operare a conductelor de alimentare din amonte aferente activității de producție a gazelor naturale Titularului acordului de concesiune pentru Explorare, Dezvoltare și Exploatare Petrolieră în perimetrele XIII Pelican și XV Midia, suprafață contractuală B. Este vorba despre operatorii economici Black Sea Oil & Gas, Gaz Plus Dacia și Petro Ventures Resources.

Începerea producţiei de gaze naturale din Proiectul MGD este programată pentru a doua jumătate a lunii iunie 2022. Capacitatea de producţie estimată a proiectului va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României.

“În contextul actual, gazele naturale extrase din Marea Neagră care urmează să intre în sistemul naţional de transport reprezintă șansa României de a deveni independentă energetic”, transmite ANRE.

Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD) cuprinde zăcămintele de gaze descoperite în anul 2007 respectiv 1995, situate la aproximativ 120 km de ţărmul României, în zona cu apă de mică adâncime a perimetrului XV Midia unde adâncimea apei este de 70 de metri.

În perioada 2018-2022 au fost finalizate investițiile necesare pentru exploatarea gazelor din perimetrul Midia, iar valoarea acestora este de aproximativ 400 milioane de dolari.

BSOG este o companie energetică independentă cu sediul în România, fiind deținută de Carlyle International Energy Partners și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Portofoliul companiei este format în prezent din proiectul MGD și două licențe de producție la câmpurile de gaze Ana și Doina din concesiunea XV Midia Shallow, Marea Neagră românească, unde este operator și deține o participație de 70%. BSOG operează Concesiunea în numele partenerilor săi Petro Ventures Resources SRL (20% din participație) și Gas Plus Dacia SRL (10% din participație).

Gas Plus este al patrulea mare producător de gaze naturale din Italia, activ în principalele sectoare ale industriei gazelor naturale, în special în explorare, producție, achiziție, distribuție și vânzare către clienții cu amănuntul. La 31 decembrie 2021, grupul deținea 43 de concesiuni de exploatare situate pe întreg teritoriul Italiei, un total de aproximativ 1.800 de kilometri de rețea regională de distribuție și transport în 40 de municipalități, deservind un total de peste 60.000 de utilizatori finali, cu un personal de 159 de angajați. Gas Plus deține o participație de 10% din proiectul MGD și două licențe de producție la câmpurile de gaze Ana și Doina din concesiunea XV Midia Shallow.

Petro Ventures, un grup privat de investiții, deține 20% din Proiectul MGD și două licențe de producție la câmpurile de gaze Ana și Doina din Concesiunea XV Midia Shallow.

Vezi și:

Black Sea Oil&Gas începe producția de gaze în iunie: 500 de milioane de mc în acest an, dar mare parte este deja acontată de francezii de la Engie

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Situatia asta cu uite molecula , ia molecula, va avea un impact financiar negativ pe bugetele de acum incolo ale Ro.
    Pe de o parte pentru ca s-au bani catre Primarii sa inceapa la retele de gaze.
    Batalie mare pe PNDL sau cum s-o mai chema.
    Vor trage teava prin sate, se vor lauda Primarii Betivani ca au dres dar in final se va dovedi insuficienta presiunea gazului.
    Nici cu interconectorul dn Grecia nu va fi prea mult.
    Cred ca zecile de mii de km de teava teasa la gospidarii va fi precum canalele de irigatii din Romaia!
    Avem apa, avem canale nu avem, nu avem sistemul de irigatii😲

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.