USR: Adrian Câciu nu mai poate rămâne în funcția de ministru al Finanțelor, după declarațiile privind „antreprenori-babuini”

Adrian Câciu Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

USR consideră că Adrian Câciu nu mai poate rămâne în funcția de ministru al Finanțelor în condițiile în care consideră că 90% dintre antreprenorii din România sunt „antreprenori-babuini”, transmite partidul, într-un comunicat de presă.

„Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, spune că „90% dintre antreprenorii din România sunt antreprenori-babuini”. Așa gândește Ministrul Finanțelor despre mediul de afaceri din România. Omul acesta ar trebui zburat imediat din funcție. Nu poți să spui despre oamenii care țin în spate economia că sunt „antreprenori babuini”. Iar apoi mai vii și cu noi taxe pentru a-i face pe mulți să își închidă firmele. Sper ca inclusiv domnul Marcel Ciolacu, care a lucrat în viața lui doar la stat, să înțeleagă că România nu mai poate continua cu Adrian Câciu. Ce încredere pot avea antreprenorii în acest ministru? Ce încredere poate avea mediul de afaceri din România în Guvernul PSD-PNL care, în plină criză a prețurilor, alege să crească taxele? Niciunde în Europa nu se întâmplă asta”, afirmă Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

Reamintim că ministrul Finanțelor Adrian Câciu a afirmat, anul trecut, înainte să fie ministru, că 90% din antreprenorii din România sunt babuini-antreprenori. O captură de ecran cu acest comentariu făcut de Adrian Câciu a fost publicată inițial de Bogdan Glăvan, fost consilier al lui Ludovic Orban. Comentariul, vechi de un an, încă exista pe profilul său personal la momentul publicării acestui articol. Ulterior, întreaga postare a dispărut. Ulterior, Adrian Câciu a postat un mesaj pe Facebook în care își cere scuze pentru „vorbele grele din trecut” și susține că vorbele sale sunt sunt scoase din context, ținând cont că au fost făcute înainte de a fi ministru.

Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *