Adrian Câciu, anul trecut, înainte să fie ministrul Finanțelor: Noi avem doar 10% antreprenori și 90% babuini-antreprenori/ Reacția lui Câciu

Adrian Câciu Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a afirmat, anul trecut, înainte să fie ministru, că 90% din antreprenorii din România sunt babuini-antreprenori. O captură de ecran cu acest comentariu făcut de Adrian Câciu a fost publicată inițial de Bogdan Glăvan, fost consilier al lui Ludovic Orban. Comentariul, vechi de un an, încă exista pe profilul său personal la momentul publicării acestui articol. Ulterior, întreaga postare a dispărut. Ulterior, Adrian Câciu a postat un mesaj pe Facebook în care își cere scuze pentru „vorbele grele din trecut” și susține că vorbele sale sunt sunt scoase din context, ținând cont că au fost făcute înainte de a fi ministru.

„Problema este ca dezechilibrul este la modul in care sunt platiti anagajatii (sic) in privat, oentru (sic) ca noi avem doar 10% antreprenori si restul babuini-antreorenori (sic)”, arată o parte din comentariul postat anul trecut de ministrul Finanțelor Adrian Câciu.

Economedia i-a solicitat un punct de vedere ministrului, care nu a răspuns până la momentul publicării acestui articol.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Comentariul lui Adrian Câciu:

Sursa foto: captură Economedia

Postarea la care Adrian Câciu a făcut acest comentariu:

Reacția lui Adrian Câciu:

„Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe rețelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context și folosit azi ca și cum aceasta ar fi poziția mea ca demnitar public.
Adevărul este simplu: ca ministru de finanțe, îi susțin pe toți antreprenorii care își achită corect taxele sî își plătesc cinstit angajații. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele românești, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toți ceilalți, care aleg soluția evaziunii fiscale, am toleranță zero.
Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău.
Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut și sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declarație contondentă, indiferent cât de veche ar fi”, arată Adrian Câciu.

Declarațiile ministrului par să vină în contextul în care în trecut a spus, în mai multe rânduri, că „afirmația că angajaţii din privat îi ţin în spate pe bugetari este greşită”, pentru că „32% din contribuţiile pentru pensii provin de la bugetari”. Ministrul a fost amplu criticat la acea vreme, contestatarii săi argumentând prin faptul că salariile bugetarilor sunt plătite din taxele plătite de contribuabilii din mediul privat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Are dreptate. In Romania doar bugetul mai plateste oamenii cu un salariu decent.
    Antreprenorii sunt o gluma proasta. Desigur, nu cei de genul Daniel Dines, Ioan Niculae etc.
    Puteti intreba pe oricine cat de entuziasmat este sa lucreze pentru o firma romaneasca.
    De asemenea nu inteleg cum, ca antreprenor, poti plati niste salarii atat de joase. Trebuie sa nu ai suflet. Dar de, esti antreprenor

    • N-ai avut in viata ta o firma, asta e clar, doar ca se pare ca faci parte din cei evidentiazi de un studiu publicat chiar ieri, care nu inteleg absolut nimic nici din economie, nici din finante, esti o forma de viata care doar se tareste pe Terra.

      • Poate nu inteleg “absolut” nimic din economie dar cei care se tarasc pe Terra sunt cei care accepta sa fie platiti de alti romani cu maruntisuri crezand ca nu exista alternative

  2. Ceea ce simt eu este ca sistemul bugetar din Romania este extrem de numeros , estrem de scump si extrem de ineficient .
    Bugetarul este , in opinia mea , o capusa ordinara pe corpul social sanatos al poporului roman . Pentru ca din toate punctele de vedere el sta cu fata catre cel care ii da ( beneficii de orice fel si garantia locului de munca ) si cu spatele catre cei care platesc totul in economie .
    Intrebare pentru inteligentul de la finante ; in Romania exista oameni care vor sa traiasca cu venit mai mic decit salariul minim pe economie . Ce vina au acestia ca trebuie impozitati la nivelul salariului minim pe economie ?
    Eliminati bazaconia asta ,, salariul minim pe economie ” . Libertate inseamna sa negociez liber salariul .
    Toata lumea vrea sa fuga de plata taxelor pentru ca ele sint multe , mari si banii clectati nu sint utilizati in folosul celor care le achita .
    Sistemul public de pensie este o tilharie . Ca salariat nu vreau sa fiu responsabil de plata pensiilor celor care se afla in plata . Vreau sa fiu responsabil de sumele ce le economisesc pentru perioada cind nu voi mai fi activ profesional . In plus , sa decid liber cind ,, ies la pensie ” . Caci pensia mea va fi suma economiilor capitalizate facute de mine si nu tilharirea rodului muncii celor trudesc cu contract de munca .
    Cel care trudeste tine in spate sistemul bugetar si pensionarii . Responsabilizati cetateanul . Singur sa duca grija propriei pensii inca din timpul cind este activ profesional .

    • Și pensionarii au trudit pentru tine și multi alții, la un moment dat!!! Fiecare la vremea lui. Problema este că bugetarii nu produc nimic, oricâtă contribuție ar avea prin diverse taxe. Toți bani sunt ai celor ce produc. Medici la stat, cică, funcționari publici, judecători, procurori, profesori, milițieni, jandarmi, pompieri, armata, 1,5-2 milioane de neproducatori, pe salarii, solde, pensii speciale, de serviciu…sau cum ar fi ele numite, că sa nu deranjeze sistemele de forță. Fiecare producător tine in spate 2-3 neproductivi.

  3. Nu cumva avem 10% functionari publici si restul de 90 % babuini – functionari publici ?!
    Ministerul de finante este o adunatura de tilhari si mincinosi care tilharesc legal rodul muncii cetateanului .
    Astia nu isi pot asuma responsabilitatea sa faca educatie cu cei 90 % babuini antreprenori .
    Ei sint capabili sa isi cumpere sejururi ,,in cascada” in Egipt ……

  4. Babuinul a iesit sa se apere, afirmand ca el sprijina antreprenorii, la cateva zile dupa ce a dat o ordonanta prin care mai omoara 10-15% din antreprenorii romani. Nene, tu nu esti un simplu babuin, esti babuin-troglodit!

  5. Remarcile lui Craciun sunt corecte numai ca toti antreprenorii si sustinatorii lor va prefaceti ca nu intelegeti! Vai ce ne-a jignit in orgoliul imaculat… de antreprenori…

    Toti acestia care sustineti cu tarie ca faceti si dregeti de fapt cautati sa trageti in piept pe toti ceilalti! Asta nu inseamna antreprenoriat, neplatind salarii decente, taxe in mod corect ori vanzand produsele la preturi occcidentale dar cu salariati platiti ca in lumea a treia.
    Lasati acuzele la adresa bugetarilor si focusativa pe corectitudonea abordari fata de propriul angajat, client respectiv natiune si apoi mai vedem!
    Pana atunci ciocul mic si lasati privirea in pamant…
    Doar stim cu totii cine a devenit antrprenor in Romania… Loazele, oportunisti, securisti sau putorile care la timpul lor nu au fost suficient de educati si calificati sa se poata angaja la stat si au dat fuga la banca, rude sau prieteni, s-au imprumutat, au vadut sau chiar furat ceva si s-au apucat de afaceri ca altceva nu aveau ce… sa faca… Acum sunteti usi de biserica si tineti pe umeri vostrii intrat a tara… mars ma de aici!

    • Aveti firma? De unde gandirea asta Bolsevica? Oare toti suntem imprumutati, analfabeti si putori? Va numiti USR chiar faceti parte fin USR? De ce nu va dati numele real?

  6. prezenta acestui fost “simplu analist economic” si a celui numit ciuca-plagiatorul “obliga” institutiile bancare sa ne imprumute la cele mai mari dobanzi intre statele ue si nu numai…PENTRU CA SUNT NO NAME-URI…SI POLITICE SI PROFESIONALE SI UMANE…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.