Dacia a lansat un concept car complet electric. Este un SUV decapotabil ultra-compact numit Manifesto

dacia manifesto 1 - dacia.ro

Producătorul auto Dacia și-a prezentat ultimul său prototip. Se numește Manifesto, este un vehicul cu un design robust și ecologic, se arată într-un comunicat al companiei.

Manifesto, SUV decapotabil ultra-compact, care poate ajunge ușor la cabanele montane sau în locuri izolate, nu va fi disponibil pentru vânzare.

Prin acest model, susține compania, Dacia își reafirmă viziunea privind un vehicul simplu, modern, robust, accesibil și ecologic.

Un element evidențiat de acest concep car este durabilitatea. De aceea, producătorul auto își propune ca ca interiorul vehiculelor – inclusiv covorașele și husele scaunelor – să fie mai durabil și ușor de curățat. Aceste îmbunătățiri vor fi prezente pe modelele de serie începând de anul viitor.

Husele scaunelor pot fi demontate și transformate foarte ușor în saci de dormit. Dacia mai spune că Manifesto poate fi spălată cu furtunul cu apă inclusiv la interior. 

De asemenea, mașina are o baterie detașabilă de la care pot fi încărcate laptopul sau telefonul.

În plus, farul din fața mașinii poate fi scos și folosit ca o lanternă pentru a lumina drumul sau potecile în timpul ieșirilor în natură. 

Pentru Manifesto este folosit și un material din plastic reciclat, numit Starkle, idee aplicată și la modelele de serie. De  exemplu, 12% din plasticul utilizat la Duster este reciclat, iar această proporție va crește la 20%, pentru viitoarele modele.

Sursa foto: dacia.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *