Grupul Enel anunță că a primit o finanțare de până la 800 milioane de dolari de la agenţia daneză de credit la export EKF, pentru dezvoltarea energiei eoliene

Dolari Sursa foto: Pixabay

Grupul Enel a primit o finanțare în valoare de până la 800 de milioane de dolari americani de la EKF, agenția daneză de credit la export, potrivit unui comunicat de presă.

Acest împrumut, facilitat de Citi, se bazează pe relațiile comerciale pe care Grupul le-a dezvoltat la nivel mondial cu furnizorii danezi și are ca scop sprijinirea, printr-un instrument flexibil, a dezvoltării energiei eoliene și atenuarea efectelor schimbărilor climatice, obiective care fac parte din strategia „Net Zero 2040” a Enel.

Acest acord reprezintă prima finanțare generală a EKF asociată unor obiective de sustenabilitate; acordul prevede că Enel Finance America LLC, o subsidiară a Grupului Enel, va beneficia de posibilitatea unei retrageri anticipate semnificative cu o primă tranșă în octombrie 2022, cea de-a doua tranșă rămasă urmând să fie utilizată la începutul anului 2023.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Ambele sume vor sprijini dezvoltarea strategiei Enel care vizează creșterea investițiilor în energia eoliană și vor contribui la procesul tranziției energetice către decarbonizare.

„Împrumutul ne oferă o mai mare flexibilitate, permițând Enel să facă față provocărilor schimbărilor climatice și să susțină independența energetică a țărilor în care activăm”, a declarat Alberto De Paoli, directorul financiar al Enel.

Împrumutul de 800 de milioane dolari se bazează pe capacitatea Enel de a atinge obiectivul de reducere a emisiilor directe de gaze cu efect de seră (Scope 1), măsurate în grame de CO2eq/kWh, egale sau mai mici de 140 gCO2eq/kWh până în 2024, contribuind astfel la realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă al Națiunilor Unite (SDG) 13 (Acțiunea Climatică). Definirea marjei este legată de valoarea strategiei de sustenabilitate a Enel și prevede o reducere în avans raportată la sustenabilitate. Împrumutul include, de asemenea, un mecanism de intensificare care declanșează o ajustare a marjei în cazul în care obiectivul nu este atins.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: