Germania: Achiziţionarea şi întreţinerea terminalelor plutitoare pentru importul de gaze lichefiate, mai scumpe decât nivelul planificat

GNL gaze naturale lichefiate Sursa foto: Linkedin / MOL

Achiziţionarea şi întreţinerea terminalelor plutitoare pentru importul de gaze lichefiate (GNL), în vederea asigurării aprovizionării cu energie a Germaniei şi reducerii dependenţei de gazele din Rusia, vor costa mult mai mult decât nivelul planificat, de aproximativ trei miliarde de euro, a anunţat duminică Ministerul Economiei, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Per ansamblu, costurile sunt estimate la aproximativ 6,56 miliarde de euro, a precizat Ministerul Economiei, confirmând un raport apărut în publicaţia Der Spiegel. În bugetul Germaniei pe 2022, costurile sunt estimate la 2,94 miliarde de euro.

“Costurile suplimentare au fost determinate în urma consultărilor intense cu părţile implicate”, a informat Ministerul Economiei, citând costurile operaţionale şi infrastructura terestră suplimentară.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Autorităţile de la Berlin consideră că aceste terminale sunt esenţiale pentru ca cea mai mare economie europeană să compenseze prăbuşirea livrărilor de gaze ruseşti, după ce Moscova a invadat Ucraina.

Luna aceasta, Germania a finalizat construirea primului terminal plutitor pentru importul de gaze lichefiate în portul Wilhelmshaven de la Marea Nordului. Alte patru ar urma să devină operaţionale până la finalul lui 2023.

Deja Comitetul parlamentar bugetar a aprobat sumele suplimentare necesare pentru terminale.

Importatorii de gaze din Uniunea Europeană se grăbesc să găsească surse alternative de aprovizionare cu gaze, în contextul războiului din Ucraina. Pentru Germania, ţară care îşi asigura din Rusia aproximativ jumătate din necesarul de gaze, livrările prin noile terminale ar acoperi aproximativ o treime din consumul său anual şi de asemenea ar creşte, cu o cincime, capacitatea totală de import a UE.

Graţie celor cinci terminale plutitoare, plus a altor două terminale terestre care urmează să fie construite, Germania ar trece în faţa Marii Britanii în termeni de capacitate de import de gaze lichefiate, fiind devansată doar de Spania în UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Ei, așa poate înțelegem de ce era germania marele motor economic al UE. Rușii le cumpărau mințile și vocea cu gaz și petrol ieftin, în schimb germania făcea ordinea în UE că erau cei mai puternici și cine era prost sa se pună rău cu germania. Germanii erau orbi, surzi și muti fata de Rusia și conducerea mafiot-terorista de acolo, a trebuit să înceapă un război că să priceapă și ei că pericolul care vine de acolo ii va pune in cap toate țările din Europa..

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.