Banca Angliei cere ”acţiuni internaţionale urgente” din partea autorităţilor de reglementare privind instituţiile financiare nebancare

Bank of England, banca angliei Banca Angliei / Sursa foto: Bank of England

Banca Angliei a cerut marţi ”acţiuni internaţionale urgente” din partea autorităţilor de reglementare privind instituţiile financiare nebancare, după ce a fost forţată să salveze fondurile de pensii din Regatul Unit, în septembrie, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

O serie de fonduri de pensii se aflau la câteva ore de o prăbuşire, când banca centrală britanică a intervenit pe piaţa de obligaţiuni pe termen lung.

Criza a venit după ce o serie de schimbări masive ale ratelor dobânzilor pentru datoria guvernamentală a Regatului Unit au expus vulnerabilităţile fondurilor de investiţii bazate pe pasive (LDI), care sunt deţinute de fondurile de pensii din Regatul Unit.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

În cel mai recent raport de stabilitate financiară publicat marţi, banca centrală a spus că dacă nu ar fi acţionat, ”stresul ar fi afectat în mod semnificativ capacitatea populaţiei şi a întreprinderilor de a accesa credite”.

Programul său temporar de cumpărare de obligaţiuni de urgenţă a dat timp fondurilor LDI să-şi susţină poziţiile de lichiditate şi să asigure stabilitatea financiară a ţării.

Banca a subliniat necesitatea ca autorităţile de reglementare din toate jurisdicţiile să consolideze rezistenţa sectorului, spunând că ”este nevoie de acţiuni internaţionale urgente pentru a reduce riscurile în finanţarea nebancară”.

Banca centrală a declarat că va începe un ”exerciţiu de scenariu exploratoriu” concentrat pe instituţiile financiare nebancare, pentru a înţelege mai bine şi a atenua riscurile asociate.

”Rezilienţa acestui sector trebuie îmbunătăţită în mai multe moduri pentru a-l face mai robust. Acest lucru include necesitatea unor măsuri de reglementare pentru a se asigura că fondurile LDI îşi păstrează nivelurile mai ridicate de rezistenţă. Au fost deja făcuţi câţiva paşi, iar anul viitor vom lucra în continuare”, a concluzionat Banca.