A fost operat primul zbor oficial pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav

aeroport brasov Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Marți a fost operat primul zbor oficial pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG). Este vorba despre un zbor de calibrare a echipamentelor de radionavigație ale aeroportului, efectuat de o aeronavă ce aparține de Autoritatea Aeronautică Română, transmite Rador.

Reprezentantul Autorității Aeronautice, Iulian Dumitrescu: „Vom verifica în primul rând echipamentul (…) de venire la aterizare, după care continuăm cu cel de rută, care va avea și procedura de apropiat. Suntem singurii care putem face măsurători de parametru, astfel încât să fim siguri că ei sunt în toleranță (…) nu poate fi verificată de altcineva decât de noi, în aer. Nu avem niciun alt supra-control. Trebuie o atenție deosebită și parametrii pe care îi măsurăm trebuie să fie în toleranță, așa cum spun normele”.

Astfel de zboruri vor continua și în perioada următoare, deoarece este nevoie de zeci de ore de zbor pentru a calibra toate echipamentele instalate pe AIBG.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea: „În luna ianuarie urmează o altă etapă, cea legată de procedurile de zbor. În prezent procedurile de zbor sunt la codat. Procedura de zbor înseamnă modul în care avionul ajunge de pe pistă, în rută și de pe rută, în pistă, în funcție de toate obstacolele naturale care sunt în vecinătatea Aeroportului din Brașov și, de asemenea, în funcție de tot ceea ce înseamnă design-ul spațiului aerian și anumite restricții care ar putea apărea pe spațiul aerian de deasupra Brașovului”.

Conform președintelui CJ, primul zbor cu pasageri este programat să decoleze de la Brașov pe 15 iunie. Pentru ca acest termen să poată fi respectat, trebuie ca până la începutul lui martie toate sistemele să fie calibrate, iar toate procedurile de zbor să fie definite.

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *