Acționarii Impact au aprobat o majorare de capital de maximum 193,75 mil. lei pentru susținerea planurilor de investiții

greenfield, impact Sursa foto: Impact SA

Acționarii dezvoltatorului Impact au decis majorarea capitalului social al companiei, prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare noi, cu o valoare care să nu depășească 193,75 milioane de lei. Ca atare, companie va emite un număr de maximum 775 milioane de acțiuni.

De asemenea, Adunarea Generală a Acționarilor a decis ridicarea dreptului de preferință al acționarilor societății în cadrul majorării de capital și oferirea acțiunilor nou emise spre subscriere în cadrul unui plasament privat.

Swiss Capital a fost numit intermediar al plasamentului privat. Vor fi inițiate discuții cu potențiali investitori selectați de către Consiliul de Administrație împreună cu intermediarul, în scopul aprecierii succesului plasamentului privat. În contextul acestor discuții, Societatea va putea pune la dispoziția investorilor ce vor fi contactați o serie de informații care au fost făcute publice anterior de către Societate sau sunt disponibile din alte surse publice.

Majorarea capitalului social are că scop finanțarea planurilor de dezvoltare ale companiei și implementarea strategiei de expansiune la nivel național.

Planurile Impact

Dezvoltatorul plănuiește să dezvolte peste 10.000 de apartamente în următorii 6 ani, cele mai multe în București. Pentru asta, dezvoltatorul a anunțat la BVB că va construi 1,25 milioane mp, cu o investiție de 1,4 miliarde de euro.

Printre proiectele anunțate de Impact, se află Greenfield West, amplasat în zona de vest a Capitalei, în Prelungirea Ghencea, care va include peste 5.500 de apartamente, pe un teren cumpărat în 2006 de la Institutul Pasteur. Terenul e încă disputat cu statul și cu Primăria Bucureștiului, dar în primă fază Impact a câștigat procesul și are deja certificat de urbanism.

Proiectul va avea 7 faze de dezvoltare, care se vor derula între 2023 și 2031 și va valora circa 600 de milioane de euro.

Un alt proiect, premium de această dată e Luxuria City Center, care va include aproape 600 de apartamente, va fi dezvoltat, în 3 faze, între 2023 și 2027, iar la finalizare va valora 211 milioane de euro.

Expansiune în țară

Dezvoltatorul vizează și expansiunea în marile orașe ale țării Iași și Constanța unde deja are programate proiecte, dar și Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca și, în plus, extinderea pe segmentul de birouri, comercial și hoteluri.Alte circa 4.500 de locuințe ar putea fi dezvoltate pe terenuri pe care dezvoltatorul le-a identificat, dar încă nu le-a achiziționat.

În Constanța, pe un teren de peste 64.000 mp, Impact va dezvolta Boreal, care va include aproape 700 de locuințe, dezvoltate în 3 faze și cu o valoare de 89 milioane de euro, iar în Iași, va demara în acest an Greenfield Copou, cu 1.062 de apartamente. Proiectul din Iași va fi dezvoltat în 3 faze și va valora 132 milioane de euro.

Compania a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică, iar în anul 1996 a fost cotată la Bursa Bucureşti. Compania a dezvoltat 17 ansambluri rezidenţiale, cu peste 450.000 mp construiţi şi aproape 5.000 de unităţi livrate la nivel naţional

Sursa foto: Impact SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *