Acționarul majoritar al Euroins, după ce ASF a retras autorizația companiei de asigurări: Este o preluare ostilă a activelor filialei din România / Compania va contesta decizia

Eurohold Headquarters

Eurohold Bulgaria, acționarul majoritar al companiei de asigurări Euroins România, afirmă că decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de a retrage autorizația companiei și de a deschide procedura de faliment este „o preluare ostilă a activelor filialei din România” și că va contesta această decizie.

„Într-o nouă dovadă de iresponsabilitate, ASF, instituția care nu a reușit să oprească trei falimente din industria asigurărilor, a eșuat de această dată să înțeleagă un contract de reasigurare, aruncând piața asigurărilor RCA într-un adevărat dezastru: românii vor plăti RCA la prețuri indecente pentru a finanța incompetența autorităților și tâlhăria sistematică practicată de COTAR”, arată un comunicat de presă transmis de holding.

Conducerea holdingului susține că „această decizie confirmă intenția de manipulare a pieței asigurărilor și caracterul premeditat al acțiunilor instituției de supraveghere, după ce a aprobat în ultimele două luni participarea unei bănci de prestigiu precum BERD în calitate de acționar al Euroins și, în același timp, a aprobat subscrierea de capital care demonstrează solvabilitatea și stabilitatea poziției financiare a Euroins, acțiuni neregăsite în sinteza care stă la baza deciziei ASF, care a venit înaintea Raportului solicitat de BERD și înaintea rezultatelor analizei EIOPA”.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Conducerea Eurohold transmite că va demara procesul de contestare a deciziei privind procedura de faliment.

Potrivit Eurohold, raportul ASF Romania face referire la situația de la data de 30 iunie 2022, cu prelungire la 30 septembrie 2022. „Legat de 2023, ASF se referă numai la refuzarea acceptării reasigurării, fără a face nici o referire la intrarea în acționariat a BERD și a subscrierii de capital, acțiuni aprobate de ASF și ulterior dar neluate în calcul la solvabilitate. Adică se contrazice pe sine”, mai arată compania bulgară.

„Conducerea Eurohold si EIG Re consideră această măsură abuzivă, absolut iresponsabilă, mai ales în situația actuală a pieței de asigurări din România, și în contradicție cu bunele practici europene. Decizia consiliului de administrație ASF ignoră contractul de reasigurare al Euroins România cu EIG Re, societatea de reasigurare a grupului, și nu ia în considerare situația financiară a reasiguratorului în sine. În plus, consiliul de administrație al ASF a adoptat o decizie care nu ține cont de poziția autorității de reglementare financiară bulgară (FSC), care este principalul organism de supraveghere în cazul EIG Re. Acest lucru încalcă direct legislația europeană și ar putea genera consecințe și măsuri dure la nivel internațional. În plus, decizia consiliului de administrație al ASF nu are în vedere auditul în curs de desfășurare al EIOPA și al BERD în Euroins România, după ce societatea din România a semnalat ambelor instituții acțiunile abuzive ale angajaților departamentului de asigurări al ASF derulate anterior”, arată comunicatul companiei.

Eurohold mai transmite că „decizia abuzivă a consiliului ASF a provocat activarea art. 26 din contractul de reasigurare semnat de Euroins România și EIG Re, care prevede că în cazul unor acțiuni abuzive și amenințări împotriva companiei din partea terților, inclusiv suspendarea abuzivă sau revocarea licenței sale de către autoritatea de reglementare, EIG Re are dreptul de a se retrage din contractul cu Euroins România și de a păstra integral prima de volum subscrisă a societății românești, fără nicio obligație față de creanțele și riscul aferent unității românești. Astfel, ASF a provocat rezilierea contractului de reasigurare al Euroins Romania cu EIG Re”.

Compania bulgară susține că, „ca urmare a potențialelor măsuri abuzive, consiliul ASF poartă întreaga responsabilitate pentru toate consecințele negative, inclusiv pentru plata daunelor”.

„Conducerea Eurohold a avertizat deja de mai multe ori că a avut loc un atac organizat împotriva Euroins România și încercări de preluare ostilă a activelor sale susținute de angajați ai autorității de supraveghere a asigurărilor din cadrul autorității locale de reglementare financiară. Din păcate, evenimentele derulate au dovedit acest scenariu și au confirmat intențiile ostile ale acestui grup organizat. Și mai mult din păcate, acțiunile lor au părut să fi indus în eroare consiliul ASF, indiferent de cât de negativ ar fi impactul asupra întregii piețe de asigurări din România și de pierderile care ar fi trecute în sarcina cetățenilor și consumatorilor români.

Conducerea Eurohold consideră că toți acești pași ai autorității de reglementare sunt total iresponsabili ținând cont de explozia prețurilor polițelor de asigurare RCA, declanșată de acțiunile acelorași oameni din departamentul de asigurări al ASF care au atacat Euroins România, având în vedere și riscul de destabilizare a întregii pieţe de asigurări din România”, mai arată compania.

Eurohold Bulgaria susține, de asemenea, că plafonarea valorii primelor RCA va plasa România în poziția de fi trecută în procedura de infringement din partea Uniunii Europene și va duce inevitabil la creșteri uriașe ale prețurilor RCA, în detrimentul întregii populații.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Bai baieti voi credeati ca Romania e vreo tara unde the rule of law se respecta?!
    HAHAHA
    Aici e stepa rusa bre, acoperi incompetenta si lenea cu niste masuri dure si arbitrare care va rupe dintii! Suntem stapani bahh in Romania!!! :)))

  2. Eu pun o întrebare Euroins a asigurat pe lângă autovehicole și case prin polița PAD și multe alte asigurări .Ce se intampla acum?
    De asemenea cei care au polițe RCA mai sunt valabile ,?
    Ce se întâmplă cu mașinile avariate și cu dosarul de dauna la Euroins
    De asemenea ce se întâmplă dacă ai ghinion să fii lovit de o mașină care are RCA la Euroins cum repari mașină?

  3. Singura varianta este inteoducerea pedepsei cu moartea pentru functionarii de stat care submineaza economia nationala, cu intentie, nelijenta sau incompetenta.
    Romanii nu sunt in stare sa lupte pentru drepturile lor.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.