Acţiunile europene au scăzut luni la minimele ultimelor două luni

Redacția mai 10, 2022 0 comentarii
bursa actiuni

Acţiunile europene au scăzut luni la minimele ultimelor două luni, deoarece investitorii globali au fugit în masă de activele de risc, din cauza temerilor legate de inflaţie, transmite News.ro, care citează CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 2,8%, atingând cel mai scăzut nivel după 8 martie.

Acţiunile de turism şi tehnologie au condus pierderile, cu scăderi de 5,8% şi, respectiv, 4,8%, iar toate sectoarele şi bursele majore au fpst tranzacţionate ferm în teritoriu negativ.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 2,15%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,75%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 2,32%.

Aversiunea faţă de risc pentru pieţele europene vine după ce acţiunile din regiune s-au retras la sfârşitul săptămânii trecute, pe fondul unui declin al pieţelor din SUA, Wall Street afişând joia trecută cea mai proastă zi din 2020.

Acţiunile din SUA au scăzut brusc luni, împingând S&P 500 la un nou minim din ultimele 52 de săptămâni, în timp ce traderii s-au străduit să-şi găsească locul după o săptămână dramatică de tranzacţionare în Statele Unite.

Acţiunile din regiunea Asia-Pacific s-au retras la rândul lor luni.

Pieţele globale au fost volatile în ultimele săptămâni, deoarece domneşte incertitudinea cu privire la perspectivele privind politica monetară, inflaţia şi creşterea economică.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.