Acțiunile Tesla scad a doua zi consecutiv. Raportat la capitalizarea bursieră a companiei, averea lui Elon Musk s-a redus cu 50 de miliarde de dolari

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia Wikipedia

Capitalizarea bursieră a Tesla a scăzut cu circa 199 miliarde dolari în această săptămână, după ce acțiunile companiei au pierdut teren pentru a doua zi consecutiv. Raportat la capitalizarea bursieră a producătorului de mașini electrice, Elon Muks a pierdut 50 de miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare scădere de două zile din istoria Bloomberg Billionaires Index și cea mai mare scădere de o zi după scăderea de 36 de miliarde de dolari înregistrată de Jeff Bezos după divorțul său de MacKenzie Scott în 2019.

Prăbușirea lui Tesla vine pe fondul unor zile tumultoase pentru producătorul de automobile și a început când Musk i-a întrebat pe adepții săi de pe Twitter în weekend dacă ar trebui să vândă 10% din participația sa din companie, urmată de vestea că fratele său Kimbal a vândut acțiuni chiar înainte de sondaj. Finalizarea a fost un raport Insider de marți dimineață despre Michael Burry, investitorul făcut celebru prin filmul „The Big Short”, spunând că Musk ar putea dori să vândă acțiuni pentru a-și acoperi datoriile personale.

Scăderea reduce avantajul lui Musk față de Bezos ca cea mai bogată persoană din lume la 83 de miliarde de dolari. Musk l-a depășit pe fondatorul Amazon.com pentru prima dată în ianuarie, iar prăpastia dintre cei doi s-a dus recent până la 143 de miliarde de dolari, o cifră mai mare decât valoarea netă a averii lui Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume.

ARK Investment Management a lui Cathie Wood, ale cărei fonduri au vândut acțiuni la Tesla în ultimele luni, a pierdut peste 750 de milioane de dolari în vânzările de marți, în timp ce fondatorul Oracle, Larry Ellison, al doilea cel mai mare acționar individual al companiei, a pierdut 2,1 miliarde de dolari.

În ciuda scăderii, averea lui Musk este încă în creștere cu 70% în acest an, datorită creșterii Tesla care a urcat pe fondul avansului puternic a câștigurilor și a numărului de livrări, dar și a unei evaluări mai mari pentru SpaceX.

Capitalizarea bursieră a Tesla s-a menținut peste 1 trilion de dolari, un punct de referință pe care l-a atins luna trecută, după ce rezultatele din al treilea trimestru au depășit semnificativ așteptările pieței, iar compania de închiriere de mașini Hertz Global Holdings Inc. a plasat o comandă pentru 100.000 de mașini Tesla.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *