Acțiunile Volvo au crescut cu 22% după listarea de vineri

Volvo Cars

Acțiunile Volvo au crescut cu 22% la debutul lor pe piața de la Stockholm vineri, după ce compania a încheiat cea mai mare IPO a anului din Europa de până acum, într-un impuls pentru piețele cu probleme noi și viziunea producătorilor de automobile asupra unui viitor electric.

Compania cu sediul în Göteborg și-a redus dimensiunea cotei și a stabilit-o luni la capătul unei game anunțate anterior, evaluând-o la puțin peste 18 miliarde de dolari și făcând-o a doua cea mai mare listă din Suedia de până acum, scrie Reuters.

Dar afacerea de succes și reacția puternică a pieței – care propulsează evaluarea la aproximativ 22 de miliarde de dolari ajută industria auto europeană care s-a angajat într-o tranziție către vehiculele electrice (EV).

De asemenea, arată că, în timp ce euforia față de ofertele publice inițiale (IPO) din prima jumătate a anului 2021 s-a încheiat, piața este deschisă pentru noi listări de companii mari.

Directorul executiv al Volvo Cars, Håkan Samuelsson, a declarat că listarea arată o recunoaștere a planurilor sale de tranziție, adăugând că ar fi esențial pentru Volvo să demonstreze că este pe cale să devină „cel mai rapid transformator”.

“Există un interes mult mai mare pe piață de a investi în producătorii de mașini electrice decât în ​​cei convenționali. Așa că mai bine facem ceea ce am spus că vom face”, a declarat el pentru Reuters într-un interviu.

Acțiunile producătorului de automobile, care este deținută majoritar de chinezii de la Geely Holding, se tranzacționau cu 7,59 dolari, după ce au fost cotate la 6,16 dolari la IPO.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *