Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, companie deţinută de Jeff Bezos, acuză firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism”

Jeff Bezos Wikipedia - Seattle City Council

Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, compania deţinută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, au acuzat firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” şi preferă „viteza ameţitoare” în locul siguranţei, scrie The Guardian.

O scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă şefă de comunicare cu angajaţii la Blue Origin, şi 20 de actuali şi foşti angajaţi arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” şi că trebuie să se schimbe.

În document este precizat şi că un reprezentant al conducerii a fost raportat de mai multe ori pentru hărţuire sexuală şi că noile angajate au fost avertizate să stea departe de un alt director, care ar fi hărţuit de asemenea o colegă.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Angajaţii companiei sunt „în majoritate bărbaţi” şi „predominant albi”. Un purtător de cuvânt al Blue Origin a spus că firma „nu tolerează discriminarea şi hărţuirea de nicun fel”.

„Oferim numeroase căi angajaţilor, inclusiv o linie telefonică disponibilă 24/7, şi vom ancheta imediat orice nouă acuzaţie de comportament neadecvat”.

Legat de siguranţă, în scrisoare este specificat: „Care sunt slăbiciunile unei organizaţii a cărei misiuni declarate este să ofere umanităţii un viitor mai bun, dar abundă de sexism? Defectele Blue Origin se întind departe, din păcate”.

Potrivit scrisorii, femeile din companie şi-au exprimat îngrijorarea legat de siguranţa rachetei New Shepard, dar au fost „excluse permanent”. În luna iulie, Bezos şi trei persoane alese de el au întreprins un sbor suborbital – ajungând la marginea spaţiului – care a durat 11 minute. Bezos a descris experienţa ca „cea mai frumoasă zi” din viaţa sa.

În scrisoare este subliniat că Blue Origin a prioritizat viteza faţă de siguranţă.

Federal Aviation Administration din SUA a transmis anterior că ia în serios orice afirmaţie legat de siguranţă şi că agenţia analizează informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Blue Origin a spus că Abrams a fost concediată în urmă cu doi ani după ce a primit mai multe avertismente privind probleme legat de reglementări federale de control al exportului.

Abrams a declarat pentru CBS News, care a scris iniţial despre acuzaţii, că nu a primit vreodată un avertisment privitor la probleme de control al exportului.

Blue Origin a adăugat că „New Shepard este cel mai sigur vehicul spaţial conceput şi construit vreodată”.

În scrisoare se arată că o echipă a Blue Origin din 2018 a înregistrat „mai mult de 1.000 de probleme raportate legat de motoarele care alimentează rachetele, care nu au fost rezolvate vreodată”.

Zborul lui Bezos a avut loc la nouă zile după cel al lui Richrd Branson  – primul zbor suborbital al avionului Unity creat de Virgin Galactic.

Blue Origin a anunţat săptămâna aceasta că a 18-a misiune a New Shepard e programată pentru 12 octombrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: