Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, companie deţinută de Jeff Bezos, acuză firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism”

Jeff Bezos Wikipedia - Seattle City Council

Actuali şi foşti angajaţi ai Blue Origin, compania deţinută de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, au acuzat firma că îşi desfăşoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” şi preferă „viteza ameţitoare” în locul siguranţei, scrie The Guardian.

O scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă şefă de comunicare cu angajaţii la Blue Origin, şi 20 de actuali şi foşti angajaţi arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” şi că trebuie să se schimbe.

În document este precizat şi că un reprezentant al conducerii a fost raportat de mai multe ori pentru hărţuire sexuală şi că noile angajate au fost avertizate să stea departe de un alt director, care ar fi hărţuit de asemenea o colegă.

Angajaţii companiei sunt „în majoritate bărbaţi” şi „predominant albi”. Un purtător de cuvânt al Blue Origin a spus că firma „nu tolerează discriminarea şi hărţuirea de nicun fel”.

„Oferim numeroase căi angajaţilor, inclusiv o linie telefonică disponibilă 24/7, şi vom ancheta imediat orice nouă acuzaţie de comportament neadecvat”.

Legat de siguranţă, în scrisoare este specificat: „Care sunt slăbiciunile unei organizaţii a cărei misiuni declarate este să ofere umanităţii un viitor mai bun, dar abundă de sexism? Defectele Blue Origin se întind departe, din păcate”.

Potrivit scrisorii, femeile din companie şi-au exprimat îngrijorarea legat de siguranţa rachetei New Shepard, dar au fost „excluse permanent”. În luna iulie, Bezos şi trei persoane alese de el au întreprins un sbor suborbital – ajungând la marginea spaţiului – care a durat 11 minute. Bezos a descris experienţa ca „cea mai frumoasă zi” din viaţa sa.

În scrisoare este subliniat că Blue Origin a prioritizat viteza faţă de siguranţă.

Federal Aviation Administration din SUA a transmis anterior că ia în serios orice afirmaţie legat de siguranţă şi că agenţia analizează informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Blue Origin a spus că Abrams a fost concediată în urmă cu doi ani după ce a primit mai multe avertismente privind probleme legat de reglementări federale de control al exportului.

Abrams a declarat pentru CBS News, care a scris iniţial despre acuzaţii, că nu a primit vreodată un avertisment privitor la probleme de control al exportului.

Blue Origin a adăugat că „New Shepard este cel mai sigur vehicul spaţial conceput şi construit vreodată”.

În scrisoare se arată că o echipă a Blue Origin din 2018 a înregistrat „mai mult de 1.000 de probleme raportate legat de motoarele care alimentează rachetele, care nu au fost rezolvate vreodată”.

Zborul lui Bezos a avut loc la nouă zile după cel al lui Richrd Branson  – primul zbor suborbital al avionului Unity creat de Virgin Galactic.

Blue Origin a anunţat săptămâna aceasta că a 18-a misiune a New Shepard e programată pentru 12 octombrie.

Wikipedia - Seattle City Council

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *