Sarom Packaging și Romgallia, afaceri românești de familie, producători de ambalaje, au fost vândute către compania americană Berlin Packaging, un jucător important pe piața mondială a ambalajelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ambele firme românești au fost fondate de familia generalului (r) mason Bartolomeu Constantin Săvoiu.

Gigantul american și companiile românești au anunțat tranzacția în această săptămână.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Lansată în România în 1992 ca afacere de familie, Sarom Packaging furnizează ambalaje din sticlă pentru industria alimentară și a băuturilor, specializându-se în sticle pentru vinuri și în dopuri. Cu clienți în România și în întreaga Europă de Est, Sarom Packaging oferă o gamă largă de soluții de ambalare din sticlă speciale și premium. Firma bucureșteană oferă și soluții de design și ambalare integrate prin intermediul laboratorului propriu de creație.

Romgallia, înființată în România în 1999, este specializată în soluții de ambalare pentru industria farmaceutică și cosmetică, cu clienți în România și Europa de Est.

Firmele fondate de familia Săvoiu desfășoară activități de design de ambalaje și distribuție, având depozite în România. Sticlele pentru vinuri și alte ambalaje sunt produse la fabrici din Franța și alte țări, în parteneriat cu producători consacrați în domeniu.

„Combinarea Berlin Packaging cu Sarom Packaging și Romgallia ne va extinde operațiunile în Europa de Est. Mai mult, va contribui la portofoliul nostru extins de produse din sticlă pentru diverse piețe finale”, a declarat Elias Valavanis, liderul Regiunii Mediteraneene a Berlin Packaging, compania cumpărătoare.

În anul 2024, Sarom Packaging (Sarom Impex SRL) a avut venituri de 59 de milioane de lei și profit de 7,7 milioane de lei, cu 14 angajați, potrivit bilanțului de la Ministerul Finanțelor. Cealaltă firmă fondată de familia Săvoiu, Romgallia (Romgallia Interantional Commerce & Industrie SRL), a avut venituri de 924.000 lei și profit de 465.000 lei, cu 2 salariați, în anul 2024, scrie Startup Cafe.

Înainte de această tranzacție, firmele românești cumpărate de americani, Sarom Packaging și Romgallia, erau deținute în proporții egale și conduse de frații Jacques-Edouard Savoiu și Paul-Eugène Savoiu, potrivit datelor colectate de Termene.ro.

Paul-Eugène Savoiu este licențiat în administrarea afacerilor, la ASE București (2007-2010) și a obținut și un masterat tot la ASE (2010-2012). În schimb, Jacques-Edouard Savoiu a studiat în Franța.

Cei doi vor rămâne mai departe în managementul afacerilor companiei americane din România.

„Unirea forțelor cu Berlin Packaging va aduce mai multă valoare ca niciodată clienților noștri. Avem o filozofie comună și un angajament comun de a ne crește continuu standardele de calitate”, se arată într-o declarație comună a celor doi frați, Jacques-Edouard Săvoiu și Paul-Eugène Săvoiu, care conduc Sarom Packaging și Romgallia.

Tatăl lor, Bartolomeu Constantin Săvoiu (n. 1945), este general (în retragere) al Armatei Române și lider de organizație masonică. În perioada 1968-1970, a lucrat în comerțul exterior al României, în timpul regimului comunist. Căsătorit cu o franțuzoaică, Adete Săvoiu, el a emigrat în Franța în anul 1970 și a făcut afaceri. Bartolomeu Constantin Săvoiu este cunoscut ca lider al uneia dintre organizațiile masonice din România, Marea Lojă Națională Română, care își revendică tradiția de la 1880. A nu se confunda cu Marea Lojă Națională din România, o organizație diferită. Generalul (r ) Săvoiu mai are un fiu, în afară de cei doi menționați, Pierre-Georges Săvoiu. Bartolomeu Constantin Săvoiu are cetățenie română și franceză.